1. HABERLER

  2. AİLE SAĞLIĞI

  3. Kepçe Kulak Çocuklarda Psikolojik Soruna Yol Açar mı?

Kepçe Kulak Çocuklarda Psikolojik Soruna Yol Açar mı?

Kepçe kulak özellikle okul döneminde çocuklarda psikolojik sorunlara yol açıyor. Arkadaşları arasında alay konusu olan çocuklar özgüven sorunu yaşıyor. Oysa küçük bir ameliyatla onları bu travmadan korumak mümkün.

A+A-

Çocuklar için kepçe kulaktan kurtulmanın en uygun dönem 6 yaş öncesi. Kulak gelişimi insanlarda 6 yaş civarında tamamlanıyor. Bu nedenle ideal olan, kepçe kulak ameliyatını çocuk okula başlamadan yapmak. Böylece çocuğun yaşayacağı psikolojik travmaların ve sosyal problemlerin de önüne geçilmiş olur.

Medical Park Bahçelievler Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Cemal Aygıt, kepçe kulağı; baş ile kulağın yaptığı açının normalden daha geniş olması hali olarak tanımlıyor. "Karşıdan bakıldığında kulak sayvanı (kepçesi) belirgin olarak görülür; ayrıca kulak kepçesinin kıvrımları silik haldedir" diyen Dr. Aygıt, kepçe kulağın estetik bir sorun olup fiziksel bir hastalık hali olmadığını, ancak ayrıca dikkat çekecek ölçüde bir açıklık (kepçe görünüm) varsa psikolojik sorunlara yol açabildiğini belirtiyor. 

SAÇLARIYLA ÖRTEMEYE ÇALIŞIR 
Çocuklarda, arkadaşlarının alay konusu yapmasıyla psikolojik problemler ortaya çıkabileceğini aktaran Dr. Aygıt, sorunun tedavisi hakkında ise şunları söylüyor: "Kız çocuklar, saçlarıyla kulaklarını örter ve başkalarının yanında saçlarını toplayamazlar. Erkek çocukların işi ise daha zordur. Kulak gelişimi insanlarda 6 yaş civarında tamamlanır. Bu nedenle ideal olan, kepçe kulak ameliyatını çocuk okula başlamadan yapmaktır. Böylece psikojik travmalar yaşamadan sorunu çözmek mümkün olur. Ayrıca sosyal çevreye adaptasyonu daha kolay hale gelip, bu durumdan dolayı özgüveniyle ilgili sorun yaşamazlar.

Bu haber toplam 8861 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.