1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Kartel Medyasında Peygamber Düşmanlığı

Kartel Medyasında Peygamber Düşmanlığı

Galatasaray'ın golcü futbolcusu Hakan Şükür'ün, hafta sonu oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray derbisi öncesinde 'Kutlu Doğum Haftası'nı hatırlatarak centilmenlik mesajları vermesi kartel medyasını rahatsız etti.

A+A-

Milliyet Gazetesi: Külübe Tepki Yağıyor...Galatasarayda Kriz....

Vatan: HAKAN GALATASARAYI KARIŞTIRDI

Peki Bu öfkeye sebep olan gelişme ne? İşte ayrıntılar

Hakan nezdinde Kutlu Doğum'a saldırıyorlar

Galatasaray'ın golcü futbolcusu Hakan Şükür'ün, hafta sonu oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray derbisi öncesinde 'Kutlu Doğum Haftası'nı hatırlatarak centilmenlik mesajları vermesi kartel medyasını rahatsız etti. Kartel, milli futbolcuya ve 'Kutlu Doğum'a adeta savaş açtı.

Milliyet, “Galatasaray’da dini mesaj krizi” başlığıyla verdiği haberde, “Herkes bu haftanın atmosferi içinde hareket etmeli. Çocuklarımızı Peygamberimizin hoşgörüsü etrafında hayata hazırlamalı, yaşantılarımızı ona göre şekillendirmeliyiz” diyen milli futbolcu Hakan Şükür’ün Galatasaray camiasını karıştırdığını iddia etti.

MİLLİ FUTBOLCU HAKAN ŞÜKÜR’E AĞIR İTHAMLAR
Milliyet yazarı Ercan Güven de, “Derbide hatim mi indireceğiz şimdi?” başlıklı bir yazı kaleme alarak Hakan Şükür’e ağır hakaretlerde bulundu. Kartel yazarı Güven, “Kutlu Doğum Haftası’na layık derbi!” başlığı altında “Bir gün bu ülkenin başına (daha) büyük dertler açılırsa, kardeş kardeşe düşmanca davranırsa, rejim sallanır halk yerlerde yuvarlanırsa, bilin ki, Hakan Şükür’ün bunda çok emeği olacaktır!” ifadelerini kullandı.

KARTEL YAZARINDAN 28 ŞUBAT MESAJI
Şükür’ün sözlerini “Laikliğe bir diş daha geçirecek ya” diye yorumlayan kartel yazarı, hakaretlerini şöyle sürdürdü:

Yine yapmış yapacağını ve kızışmış Türkiye’nin altına “düz ve kuru” bir odun daha atmış:
“Kutlu Doğum Haftası’na layık bir derbi olsun”!
Kutlu Doğum Haftası, yasadışı bir şey mi?
Hayır.
Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın peygamberimizin doğumgününe denk düşen bir organizasyonu.
Tamamen ruhani ve kul ile Allah arasında.
Laikliğe bir diş daha geçirilecek ya...
“Din ve devlet harmanlamasına futboldan kurt deliği açalım”!..
Sorarım; küresel futbola entegre, yarısı yabancı Süper Ligimiz’in şampiyonunu belirleyecek bir derbi, nasıl “Kutlu Doğum Haftası’na layık” oynanır?
Her şeyden önce, futbol gibi buram buram para, rekabet ve şöhret kokan “gavur icadı, popüler kültür aracı” nasıl ibadetin parçası haline gelebilir?

İtiraz etseniz, “Sahaya çıkarken bismillah da demeyecek miyiz” mağduriyeti hazır beklemektedir. Babalanırlar bile:
“Kutlu Doğum Haftası”na mı itiraz ediyorsun”?
Etmiyorum. Benim itirazım onu kullananların niyetine... Kullanılmasına.
Bu ülke en “başarılı” Kutlu Doğum Haftası kutlamasını Sincan’da idrak etmiş, bebelere kuran okuma yarışması düzenlenen “Kudüs Gecesi”, 28 Şubat’ın başlıca gerekçesi haline gelmiştir.
Ne yapacağız derbide şimdi; Hatim mi indireceğiz?”

KARTELİN İRİSİ GERİ DURUR MU?
Hazımsızlığını “Kutlu Doğum sahaya indi” başlığıyla dile getiren kartelin irisi Hürriyet de, benzer bir skandala imza attı. Hürriyet’in alkol hastası yazarı M. Yakup Yılmaz, “Yavaş yavaş alıştırıyorlar” başlıklı yazısında, tesettür defileleri, Konya’da alkolün siyah poşetler içinde taşınması gibi saplantılarının yanı sıra Hakan Şükür’ün sözlerine de yer vererek büyük bir hazımsızlık örneği sergiledi.

ALKOL KANINA İŞLEMİŞ
Alkol düşkünlüğünü, “Sadece Konya’da değil, Anadolu’nun birçok yerinde içki satmak, artık şeytanla bir olmak gibi görülüyor çünkü” ifadeleriyle özetleyen Yılmaz, Hakan Şükür’ün sözlerinden duyduğu rahatsızlığı şu ifadelerle özetledi:

DİNDEN RAHATSIZ
“Galatasaray’ın ‘kaptanı’ Hakan Şükür, dün Fethullah Hocacıların Zaman Gazetesi’nde, hafta sonundaki maçın ‘Kutlu Doğum Haftası’na denk gelmiş olmasındaki mutluluğa’ işaret ediyordu. Artık, futbol ile ibadetin arasında nasıl bir ilişki varsa! Bir ilişki olmadığını elbette o da biliyor. Ama fırsat bu fırsat, araya bir iki dini mesaj sokuşturmak ve bunu normalleştirmek istiyor.”

AHMET ÇAKAR’A DA SALDIRDI
Ahmet çakar’a da saldıran Yılmaz, “Ahmet çakar’ın televizyondaki yarışmada, yarışmacı genç kadının kıyafetini açık bulması ve ‘Git üzerine bir şeyler al’ demesi de hep bunların sonucu aslında” gibi ilginç bir bağlantı kurdu.

ŞÜKÜR’E BÜYÜK DESTEK
öte yandan Hakan Şükür’ün ‘Kutlu Doğum Haftası’ ile ilgili sözlerinin yer aldığı Zaman gazetesi, Şükür’ün çağrısına gelen destek mesajlarına bugünkü sayısında yer verdi. Malum çevrelerin başka yönlere çekerek verdiği ve ‘Kutlu Doğum’a adeta hakaret ettiği sözlere gelen destek açıklamaları şöyle:

AMAÇ HAKAN DEĞİL

Hakan ünsal (Eski G.Saraylı futbolcu, yorumcu):
Amaç Hakan değil, bir yerlere vurma Olayı farklı tarafa çekmek isteyenler 'öküz altında buzağı arıyor'. Amaç Hakan Şükür'ün sözleri değil, 'Bir yerlere nereden vururum?' düşüncesinin ürünüdür. Onlar için Hakan'ın mesajı değil, tam istedikleri bir ortam bulmuş olduğunu sanmaları.

ÇARPITANLAR TOPLUMU AYRIŞTIRANLARDIR

Alp Yalman (Eski Galatasaray Başkanı):
çarpıtanlar, toplumu ayrıştıranlardır.
İnsanların inançları kendilerinedir. Ben Hakan Şükür'ün sözlerinde tuhaf görülecek bir taraf bulamadım. Tam tersine bu olayı ve Hakan'ın düşüncelerini başka taraflara çekmek, toplumda ayrılığa sebep oluyor. (…) Centilmenlik mesajı yadırganabilir mi? Türkiye'deki yabancı futbolcular sahaya çıkarken nasıl Hıristiyansa haç ve istavroz çıkartıyor, golden sonra benzer dini olgularını tekrarlıyor. Onlara bu yönlü eleştiriler yapılmıyor.”

HEPİMİZİN ORTAK GÖRÜŞÜ

Cemil Turan (Eski Fenerbahçeli futbolcu):
Hakan dostça açıklamalarda bulundu
Hakan Şükür, mücadelenin dostça geçmesini isteyen bir açıklama yapmış. Büyük bir kitleyi önüne alan iki takımın da huzur içinde bir mücadele örneği sergilemesi hepimizin ortak görüşü.

YORUMLARI DOĞRU BULMUYORUM

Fatih Gökşen (Eski Galatasaray yöneticisi):
Hakan Şükür'ün bu sözleri, derbi öncesi sarf etmesini 'dinî mesaj' şeklinde yorumlayanları doğru bulmuyorum. O kendince görüşlerini ve duygularını ifade etmiştir. Nonda'ya sorsanız Kongo usulü, Song'a sorsanız Kamerun usulü, Lincoln'e sorsanız Brezilya usulü dinî görüşlerini yansıtabilir.

Galatasaray Futbol AŞ Genel Müdürü Adnan Sezgin:
Hakan'ın sözleri başka yöne çekiliyor.

Galatasaray'ın milli futbolcularından Hakan Şükür'ün Pazar günü oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray maçı için ''Kutlu Doğum Haftasına yakışan bir derbi olsun'' ifadelerini internet sayfasına taşıyan Vatan gazetesi büyük bir skandala imza attı.

Fenerbahçe ile oynayacakları derbinin Kutlu Doğum Haftası'na denk geldiğini hatırlatan Galatasaray kaptanı Milli Futbolcu Hakan Şükür’ün, sokaklara hakim olan bayram havasının tribünlere de sirayet etmesini istemesini ve “Taraftarlar stada kesici aletlerle değil, güllerle gelsin” şeklindeki çağrısını internet sayfasına taşıyan kartel gazetesi Vatan, Peygamber efendimize yönelik ağır hakaret içeren yorumları kabul ederek bir skandala imza attı. Yorumlarda, Peygamber efendimizin yanı sıra Fethullah Gülen ve futbolcu Hakan Şükür’e yönelik ağır hakaretler de dikkat çekti.

İşte Vatan’ın internet sayfasında yayınlanan habere yapılan ve Peygamber Efendimize, Fethullah Gülen ve Kutlu Doğum haftasına yakışır bir derbi maçı isteyen, stada çakı yerine gül getirilmesi çağrısında bulunan Hakan Şükür’e yönelik ağır hakaretler içeren yorumlardan bir kaçı:

ALİ GERER
Elin arabı düşünmüyo da sana mı kaldı kutlu doğum falan

METE OR
Pislik arapın doğum günü haftasından bize ne? Onu arap olanlar kutlasın. Burası Atatürk''ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti.

ENGİN ASA
Neden bu yobazı irana göndermiyorsunuz. Bu gibiler ülkeden temizlenmeli.

ERKAN IŞIK
Sahtekar sonunda futbolada siyaseti bulaştırdı.

AHMET CENGİZ
Ulan şimdi ne alakası var maçla bunun. İllaki tarikatçılığını heryerde göstercen. Bir de bunu haber yapan gazeteye bakın. Bunun şeyhinin gazetesi!!!

HAKKİ HUKUK
Bizde öküzlerin cook ise yaradığını biliyordum. Çift sürmek, kağnı çekmek gibi görevlerini olduğunu bilirdim; Fakat, iyi top oynadığını hiçbir zaman düşünmemiştim!!!

EYLüL TANSEL
Bu Hakan Şükür denen adamın Galatasaray'da oynamasından nefret ediyorum. Gitsin artık bu F Tipi işbirlikçi yalaka. Tarikat yalakalığını git Fetoşun dizlerinin dibinde yap. Senin ve Okan'ın veya Emre'nin Galatasaray gibi bir takımda yer alması utanç verici. Defol git memleketin ABD''ye...

COŞKUN SABUNCULAR
Utanmaz yobaz maça da haşemayla çık, din tüccarı seni kazandıkların az mı geldi de dinimizi pazarlıyorsun fetoşun uşağı.

Vatan'ın bazı yorumları gelen tepkiler üzerine geri çektiği de gözlendi.

Bu haber toplam 3848 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.