1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Kadınlar Ne İster? Erkekler Bu İsteklerden Ne Anlar?

Kadınlar Ne İster? Erkekler Bu İsteklerden Ne Anlar?

Kadınlardan beklentileri olan erkekler neler yapmalı, nelere dikkat etmeli? Kadınlar nasıl varlıklardır? Onlarla mutluluk nasıl yakalanır? Yani kadın nasıl yönetilir? Erkek nasıl yönetilir?

A+A-

BÜŞRA SÖNMEZIŞIK / YENİ ŞAFAK PAZAR


Hiç şüphesiz hayatta mutlu evlilikler olduğu kadar mutsuz evlilikler de var. Hayatın en tecrübesiz dönemlerinde acemice verilen bir kararla oluşturulan birliktelikler, bir de ömür boyu sürecek düşüncesiyle işin içinden çıkmayı zorlaştırıyor. Uzman Psikiyatrist Dr. Hamdi Kalyoncu mutluluğun eğitiminin alınması gerektiğini söylüyor; "İnsanlar birçok şeyin eğitimini alırlar ama mutluluk eğitimleri yoktur. Amaç mutlu bir hayat yaşamaksa neden kimse mutluluğun eğitimini almaz?" Peki, iyi bir evlilikte neler olmalı? Özellikle kadınlardan beklentileri olan erkekler neler yapmalı, nelere dikkat etmeli? Kadınlar nasıl varlıklardır? Onlarla mutluluk nasıl yakalanır? Yani kadın nasıl yönetilir? Erkek nasıl yönetilir? Erkekler nasıl varlıklardır? İşte Kalyoncu bunların üzerine iki kitap yazmış. "Erkekleri Yönetme Sanatı" ve "Kadınları Yönetme Sanatı". Kitap sorunlara esprili bir dille yaklaşırken aynayı çiftlere çevirmeyi başarıyor. 'Yönetmek' denilince insanın zihninde önce olumsuz bir algı oluşuyor. Fakat burada yönetmekten kasıt huzurlu ve mutlu bir şekilde evliliği yönetmek anlamına geliyor... Ve başarılı bir tesbit...

Evliliklerin duygusal sebepler dışında bir takım farklı sebepleri olabiliyor. Hizmet görmek için, para, mevki ve şöhret için, ailesi zorladığı için evlenenler... Bunun gibi daha birçok nedeni sıralamak mümkün. Bu saydıklarımızdan herhangi bir sebeple evlenenleri başka durumlar bekliyor. Erkek, kadını sadece bir dişi olarak görüyor, kadın üzerinde sahiplik kurmak istiyor. Bu duygular davranışlara dönüştüğünde de kadın mutsuz oluyor. Evlenirken gerçek niyetini saklamak, düşünmeden söz vermek, evlendikten sonra eski alışkanlıklarını sürdürmek, 'sen anlamazsın' tavrı içinde olmak, eşine karşı ailesinin yanında yer almak veya pasif kalmak, eşine erkeklik taslamak, İş-güç yoğunluğu bahanesiyle evini ihmal etmek ve son olarak gereksiz ciddiyet... Bunların hepsi aslında evli çiftlerin yaşadığı sorunlar.

MUTLU BİR EVLİLİK İÇİN DOST OLMAK ŞART

Kadınlar için evlenme talebi daha çok korunma içgüdüsüne dayalı. Bunun yanında mutlu olmak için evlenenler de yine kadınlar. Evden kaçmak, hayatındaki prensi bulduğunu sanmak, gözü parada olmak, rahat etmek, sosyal baskılardan kurtulup dilediği gibi yaşama isteği, çocuk sahibi olma, yalnız kalmama arzusu, bir erkeğin himayesine ihtiyaç duyma ise diğer sebepler. Kadın ve erkeğin evlilik sebepleri, evlilikten sonra başka bir duyguya yenik düşüyor. Sahip olmak! Kadınlar, erkeğin hayatını kontrol altında tutmaya çalışarak, erkeği ruhuyla, bedeniyle, duygularıyla satın aldığını zannederek kendi kendilerini mutsuz ediyorlar. Erkeklerin eşlerini mutsuz etme yöntemleri ise; eşini ailesiyle kendisi arasında tercih yapmaya zorlamakla başlıyor. Eşi ile dost olamamakla devam ediyor. Erkeğin duyarsızlığı, kadındaki duygusal açlık, kıskançlık duygusu, Dr. Hamdi Kalyoncu tarafından tahammülsüzlüğe götüren sebepler olarak sıralanıyor.

TÜRK KADINININ ÇELİŞKİLERİ

Kalyoncuya göre; Türk kadını için sevilmek bir numaralı ihtiyaç. O sevilince mutlu, fakat sevince mutsuz oluyor. Kendisini dişiliği ölçüsünde değerli görüyor. Bakımlı olmasa da dişiliğine iltifat edilmesini istiyor. Onlar için hayatın anlamı daha çok evlilik. Evlendiği erkeği mal varlığı, bedeni ve duyguları ile satın almış gibi davranıyor ama kendisini onun karşısında güçlü kılacak bir donanıma sahip değil. Kadın, evlilikteki başarısını erkek üzerindeki hâkimiyette görür, hâkim olmadığı zaman kendisini başarısız ve mutsuz hissediyor. Çünkü kadın için evlilik rahat etmenin en kestirme yolu. Yeterince rahatlık getirmeyen evlilik, bahtsızlık olarak görülüyor Kalyoncu'ya göre..

Erkeği yönetmek için

ERKEKLER HANGİ KADINI DAHA ÇOK SEVER?

Erkek kendisini sahiplenmeyen kadını daha çok sever

Erkek kendini rahat bırakan kadını daha çok sever

Erkek mutlu görünen kadını sever

Erkek takdir eden kadını sever

Pohpohlayan kadını daha çok sever

ERKEĞİN KADINDA GÖRMEK İSTEMEDİĞİ

Sürekli sorgulayan denetleyen kadın

Mutsuz görünen kadın

Kıymet bilmeyen kadın

Emredici görünen kadın

Yaşadığı şartlardan memnun olmayan kadın

Erkeğin ailesini eleştiren kadın

Özgüveni olmayan kadın

Erkeğin yaptıklarını mecburiyet sayan kadın

Haklı çıkmaya çalışan kadın kaybeder

ERKEĞİ YÖNETMEK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER

Erkeğinizi sık sık takdir edecek vesileler aramalısınız.

Hobilerine izin verin hatta destekleyin.

Mutlu olduğunuzu gülen yüzünüzle gösterin.

Ona her zaman dost olacağınızı hissettirin.

Hayır demesine izin verin.

Hatalarından istifade edin.

Evde kadın yatakta dişi olduğunuzu gösterin.

Yaşadığınız günün tadını çıkarın

Kadını yönetmek için

Takdir edin, şevki artsın!

İltifat edin mest olsun!

Kırıldıktan sonra değil, kırılmadan önce ödüllendirin coşsun!

Onunla biri ile çıkar gibi çıkın ki romantizm olsun.

Sözünüzü tutun ki eşiniz sözde değil özde erkek birlikteliğinin tadını alsın.

Kadının mutluluğu hem erkeğin hem de toplumun mutluluğudur.

KADINI YANLIŞ YÖNETMEK

Sizi sevmeyen kadını yönetemezsiniz

Tanımadığınız kadını yönetemezsiniz

Zorla olmaz

Aşağılayarak yönetemezsiniz

KADINI YÖNETMENİN KURALLARI

Önce tanıyın. Sonra mutlu edin, kadın mutlu edilerek yönetilir. İstediklerini peşin verin, rahat olsun. Onu dinleyin ki o da sizi içtenlikle dinlesin. Onu önemsediğinizi gösterin ki sizi saygıdeğer bulsun.

Bu haber toplam 9559 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum