1. HABERLER

  2. ARAŞTIRMALAR

  3. Kadınlar dayağı hak ettiğine inanıyor!

Kadınlar dayağı hak ettiğine inanıyor!

Türkiye'de kadına yönelik şiddet dinmiyor. Edirne’de yapılan bir araştırmaya göre, kadınların yüzde 34’ü dayak yiyor. Olayın trajikomik yanı ise kadınlar yediği dayağı hakettiğine inanmaları.

A+A-

Türkiye’nin batıya açılan kapısı konumundaki Edirne’de yapılan ‘’Evli Kadınlarda Aile İçi Şiddet’’ konulu araştırmada kadınların yüzde 34’ünün son bir yılda aile içi şiddete maruz kaldığı anlaşıldı. 288 kadın üzerinde yapılan araştırmada fiziksel şiddetin en sık karşılaşılan türlerini ise tokat atmak (yüzde 31), tekme ya da yumrukla vurmak (yüzde 18), bir şeyler fırlatmak (yüzde 10) olarak sıralandı. Sözel ve psikolojik şiddetin değişik türlerinin son 12 ayda olma oranı ise yüzde 93.

POLİSE GİTMİYORLAR

Araştırmaya göre eşlerin yaklaşık yüzde 22’si kadını istemediği halde cinsel ilişki için zorlanmış. Araştırmaya göre katılımcıların yüzde 39.1’i aile içi fiziksel şiddete maruz kalındığında nereye başvuracağını bilmediğini söylemiş.

Öte yandan aile içi fiziksel şiddet gören kadınların yüzde 44.6’sı şiddet gördüğünde polise başvurmadığını belirtirken yalnızca yüzde 11.7’si bir sağlık merkezine başvurduğunu söylemiş.

‘Yemeği yaktım beni döv kocacım’   

Araştırmaya katılan kadınların verdiği düşündürücü cevaplar da var. Kadınların yüzde 7’si yemeği yaktığı zaman, yüzde 50.3’ü çocuklarının bakımını ihmal ettiğinde, yüzde 24,8’inin kocasına karşılık verdiğinde, yüzde 23.8’i başka erkeklerle konuştuğu zaman, yüzde 39.9’unun parasını savurganca harcadığında dayağı hakettiğini söylemiş.

(Star)

Bu haber toplam 2572 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.