1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. İzmir'in ilk Toplum ve Ruh Sağlık Merkezi Açılıyor

İzmir'in ilk Toplum ve Ruh Sağlık Merkezi Açılıyor

İzmir Buca Seyfi Demirsoy Devlet hastanesi yöneticisi Opr. Dr. Ali Kasap, Hastane olarak İzmir'in ilk Toplum ve Ruh sağlığı Merkezini açacaklarını açıkladı.

A+A-

İzmir Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi, İzmir'in ilk toplum ve ruh sağlığı merkezini açmaya hazırlanıyor. Yılbaşında açılması planlanan merkezde tedavi ve bakım görecek hastaların belirlenmesi için çalışmalar devam ederken İzmir Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Ali Kasap, "Açılacak merkez ile hastalar kadar hasta yakınlarını da düşünüyoruz. Açılan bu merkez ile hasta yakınları da günlük işlerine zaman ayırabilecek" dedi.

Hastalarda hastalığın yol açtığı işlevsel bozuklukların giderilmesi, bireyin topluma yeniden kazandırılması, yeteneklerinin geliştirilmesi ve hastaneye yatışlarının azaltılması kapsamında rehabilitasyon hizmetlerini vermek için kurulan toplum ruh sağlığı merkezlerinin bir yenisi de İzmir'e açılıyor. İzmir Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi bünyesinde açılacak olan merkez için Evka'da bulunan halk polikliniğinin bir kısmı kullanılacak. Op. Dr. Kasap,hastaları topluma kazandırmak için açılan merkezin Türkiye'nin muhtelif yerlerinde bulunduğunu; fakat İzmir'de ilk kez açıldığını belirterek, "Merkezimizi yılbaşında açmak istiyoruz, fiziki alt yapısını hazırladık. Şu anda hasta topluyoruz, burada tedavi olacak hastaların, hastalıklarının alevli dönemlerinin sona ermiş olması gerekli. Örneğin kronik şizofren hastalarımızı burada tedavi edeceğiz. Bu kişilerin topluma kazandırılması gerekli" şeklinde konuştu.

Yaklaşık 7 personel ile hizmet vermeyi planladıkları merkezin hasta yakınları içinde rahatlatıcı bir yer olacağını ifade eden Op. Dr. Kasap, "Tüm gün hastaları ile ilgilenen vatandaşlar, merkeze hastalarını bıraktıktan sonra günlük işlerini yapmak için zaman kazanabilecek" diye konuştu.

Star / Gazetesi 


Bu haber toplam 5425 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.