1. HABERLER

  2. AİLE SAĞLIĞI

  3. İyi ve mutlu bir ailenin 10 sırrı

İyi ve mutlu bir ailenin 10 sırrı

Bir arada mutlu ve iyi bir yaşam sürmek için birkaç küçük kural var. O kuralları Uzman Psikolog Aslı Akkan aktardı...

A+A-
Ailenin temel direği anne baba. Aileyi bütünleyen ise çocuklar.
Bir arada mutlu ve iyi bir yaşam sürmek için birkaç küçük kural var. O kuralları Uzman Psikolog Aslı Akkan aktardı...

1- İş planı yapın zamanınız olsun Yapacaklarınızı önceden planlayın ve buzdolabınızın üzerine asın. Yemek zamanı, oyun zamanı, kendinize ve eşinize ayıracağınız zamanı planlayın. Programa zaman zaman bağlı kalamadığınız olabilir ancak kendinizi fazla sıkmayın. Unutmayın, etrafta bağıran ve emirler yağdıran bir anneyi çocuklar sevmez.

2- Bırakın isteği gibi çizsin, boyasın Çoğu ailenin boyalarla sorunu vardır. Dağınıklık sinir bozucu olabilir. Çocuğunuz elleriyle boyamayı seviyorsa ve siz kirlenmesinden korkuyorsanız bunları boş verin. Nasıl temiz boya yapması gerektiğini ve ellerini temizlemesini gösterin.

3- Kendinize fırsat yaratmayı bilin Günün sonunda mutfak temiz, çocuklar mutlu ve tok ise anneler de huzurlu olur. Çocuğunuz büyükse babası onunla vakit geçirebilir. İşte bu an sizin için harika bir fırsat olabilir. Yapmak istediğiniz şeylere zaman ayırabilirsiniz.

4- Çocuk görür, çocuk yapar, siz aynasınız Çocuğunuza ne kadar iyi davranırsanız o da size o şekilde iyi davranır.

5- Sevginizi gösterin, öpün, koklayın, birlikte oyun oynayın Bazı çocuklarda yemek yeme, konuşma, tuvalet ya da gece uyumama sorunu görülebilir. Böyle bir durumda sevgi, şefkat ve sabırla bunları öğrenmesi için çalışın. Onu sevdiğinizi, düşündüğünüzü anlaması için onu kucaklayın, sevin, öpün ve onunla oynayın.

6- Ara sıra arkadaşı gibi davranmaya çalışın Her zaman onlarla keyifli zaman geçirin. Şarkılar söyleyin, oyunlar oynayın. Yemekten sonra masada oynanabilecek oyunlar oynayın. Böylece çocuğunuz yemeğe de seve seve gelecektir.

7- Ödüllendirmeyi ihmal etmeyin, gönlünü alın Fast food restorana gitmek yerine evinizde onun ilgisini çekebilecek menüler ve ufak hediyeler hazırlayın. Her zaman yapmayın ancak haftada bir pahalı olmayan ancak manevi değeri olan şeylerle onu ödüllendirin.

8- Kardeşler arasında ayrım yapmayın Tüm çocuklarınıza aynı davranın. Büyük veya küçük onlar çocuk. Küçükler ona söylediklerinizi sadece büyüklerin yapması gerektiğini düşünmemeli.

9- Sosyal ilişkileri unutmayın Ailelerin bir araya geldiği eğlenceler organize edin. Çocuğunuzun hayatta başarılı ve mutlu olmasına etkisi olacak insanlarla görüşün.

10- Kaliteli vakit geçirin Çocuklarınızla gün boyu vakit geçirdikten sonra eşinizle film izleyebilir, müzik dinleyebilir ya da birlikte yemek yapabilirsiniz. Unutmayın çocuklar kadar yetişkin olarak ebevenylerin de eğlenmeye ihtiyacı var.
Bu haber toplam 5537 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.