1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. İşte Türkiye'nin seri katilleri!

İşte Türkiye'nin seri katilleri!

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre 'kuyucu katil' Özkan Zengin, Türkiye'nin 12'nci seri katil olayında 13. seri katil olarak tutanaklara geçti. İşte diğer seri katiller...

A+A-

1- MOBİLYACI KATİLİ: 32 yaşındaki Seyit Ahmet Demirci, Mayıs-Temmuz 1998 tarihleri arasında İstanbul'da üç mobilyacıyı dükkanlarının bodrum katında kafalarına kurşun sıkarak öldürdü. Fatsa'da küçük bir çocukken arkadaşıyla birlikte yaşlı bir mobilyacının tecavüzüne uğramıştı. Yakalanmasaydı cinayetlerini tecavüze uğradığı yaşa (11) tamamlayacaktı. Üç kez idama mahkum oldu.

 

2 - AYHAN KARTAL: ‘‘İçimdeki bir ses çocuklara yaklaşmamı söylüyordu. Ancak çocuklarla ilişki kurabiliyorum''... Ayhan Kartal, 20 Nisan 1985'te İkiçeşmelik'te 13 yaaşındaki Armağan Kayadipli'yi tecavüz edip boğarak öldürdü. Bir yıl hastanede tedavi görüp taburcu edilen Kartal, 23 Eylül 1989'ta Şirinyer'de 9 yaşındaki Barış Kurt'u da tecavüz edip öldürdü. Kartal, bu cinayetten sonra Pınarbaşı'ndaki evinde sandıkta saklanırken bulunmustu. Yine, 1992 yılında Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde müşahede altına alınan Kartal, 14 Ekim 1993'de kaçtı. Bir süre polisi peşinden koşturan Kartal şans eseri İzmir'de yakalandı, hastaneye döndü. Kartal, daha önce Korniş olan soyadını, ilk cinayetinden sonra değiştirmiş, yakalandığında da polislere, ‘‘İçimdeki bir ses çocuklara yaklaşmamı söylüyordu. Ancak çocuklarla ilişki kurabiliyorum'' demişti. Manisa'da hastanedeki koğuşunda arkadaşları tarafından bıçaklanarak öldürüldü. 

3- KOLİCİ SERİ KATİL: 33 yaşındaki Orhan Aksoy, Ekim 2000-Ocak 2001 arasında beş kişiyi evinde çamaşır ipiyle boğarak öldürdü. Depremden sonra işleri bozulduğu için ailesini Romanya'ya yolladı ve öldürmeye başladı. Kurbanlarını boğduktan sonra koliye koyup şehrin tenha bölgelerine bıraktığı için adı koliciye çıktı. Yargılanıyor.

 

4- AVCI: Kayseri'de cinayetlerine 14 yaşındaki kardeşini boğarak başlayan Hamdi Kayapınar, Mart 1998-Şubat 2001 arasında altı kişiyi daha öldürdü. Dört kişiyi de öldürmeye teşebbüs etti. Kurbanlarını 'av', üzerinden çıkanları da 'av ganimeti'olarak isimlendiriyordu. Yargılanıyor.

 

 5- YAŞLILARIN KABUSU: 'Artvin Canavarı' olarak da bilinen Adnan Çolak 1992 ve 1995 yılları arasında Artvin ve ilçelerinde yaşları 68 ile 95 arasında değişen 11 yaşlıyı, 'yaşlılar bizim kısmetimizi yiyor' diyerek öldürdü. İfadesinde 'Yaşlı insanları öldürüyorsam da bunlar zaten zamanlarını doldurmuşlar. Onlar bizim yerimize fazladan yaşıyorlar. Belki de bizim kısmetimizi yiyorlar. Hem kendimi tatmin ediyordum, hem de onları öldürerek toplumu rahatlatıyordum" dedi. Öldürdüğü 6 kadına da tecavüz eden Çolak'a 6 ayrı idam ve 40 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

6- BEBEK YÜZ: 5 kişiyi öldüren ve yakışıklı olduğu için 'bebek yüz' diye çağrılan Ali Kaya, ilk cinayetine amcasıyla başladı. Alanyalı seri katil yakalandığında, “Allah beni çağırıyor. Hakkımı almak için Allah'ın yanına gidip geleceğim. Ve en kısa zamanda günahkarlarla ve düşmanlarımla hesaplaşacağım” demişti. Yakalandığında şahsın üstünde yapılan aramada bir çok ünlü işadamının isminin yer aldığı ölüm listesi çıktı.

7-İDDİACI KATİL: 5 kişiyi öldüren Durmuş Anuçin, cinayetlere İstanbul'un ilk seri katili Seyit Ahmet Demirci'yle girdiği iddia üzerine başladığını söyledi. Anuçin, yakalandığında “Bu iddiayı kazandım” dedi.

8- ÇİVİCİ KATİL: İşyerinde 31.500 volt elektrik akımına kapılıp ağır yaralanan Süleyman Aktaş, bu olaydan sonra 5 kişiyi kafalarının çeşitli yerlerine ve gözlerine çiviler çakarak öldürdü. Neden çivi çaktığını soran polislere “Çivi görünce dayanamıyordum, insanların kafalarına çakmak istiyordum” demişti.


9- TORNAVİDALI KATİL: Polise göre 18, görgü tanıklarına göre ise 43 kişiyi tornavidayla öldüren Yavuz Yapıcıoğlu, Türkiye'nin en çok cinayet işleyen seri katili.

 

10- OTOBAN CANAVARLARI: 2006'nın Ramazan bayramını kana bulayan Yiğit Bekçe ile Mehmet Karahasan, Bursa ile Mersin arasındaki karayolunda 7 kişiyi öldürmüştü. Bekçe yakalandığında basın mensuplarına, “Zevk için öldürdük” diye bağırmıştı.

11- DOKUZ AYDA 5 CİNAYET: 28 yaşındaki Erdinç Tümer, Ocak-Ağustos 1999 arasında İzmir ve Bursa'da 5 kişiyi öldürdü

12- KUYUCU KATİL: İstanbul'da boğazlarını kestiği kurbanlarını su kuyusuna atan seri katil Özkan Zengin Türkiye'nin 12. seri katili oldu. Özkan Zengin cinayetlerini soğukkanlılıkla itiraf etti: Onları paraları için öldürdüm. Zayıf, narin ve kibar kişileri tercih ediyordum. Tanışıp sohbet ediyor, öldürüp öldürmeyeceğime karar veriyordum. Acımasız seri katilin cinayetleri, Kartal'daki eski bir su kuyusunda 5 Ağustos 2008 tarihinde üç cesedin bulunmasıyla ortaya çıktı. Yetkililer, zanlının Pendik ve Kartal bölgelerinde son iki ayda işlenen iki cinayet olayıyla daha bağlantısının araştırıldığını belirtti.

Bu haber toplam 8074 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.