1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. İstanbul'un Katili Trafik! Bitmez Bu Çile

İstanbul'un Katili Trafik! Bitmez Bu Çile

İstanbullunun en büyük çilesi trafik! İnsanların en çok zaman geçirdiği alan olan trafik verileri gerçekten korkutucu. Evine ulaşmak isteyen bir insan trafikte saatler mahsur kalabiliyor. Bunun nedeni ise araç yoğunluğu, Türkiye'deki araçların 3 Milyon t

A+A-
İstanbullunun trafik derdi bitecek gibi görünmüyor. Gündem güne gelişen bir İstanbul'un tek çözemediği sorun trafik sorunu, araç sahipleri yollarda saatlerce vakit geçiriyor. Zaman kaybı bu trafik! İstanbullunun trafik çilesi ne zaman bitecek sorusu çözülmeye çok uzak bir soru. Neden mi? diye soracaksınız. Çünkü Türkiye'deki araçların % 17'si istanbul'a kayıtlı bu da demek oluyorki İstanbul'da 3 Milyon'un üzerinde araç trafikte seyir halinde oluyor. Buda trafiim felç olmasına çok geçerli bir sebep. İşte İstanbul, işte trafik! 


Büyükşehirlerde yaşanan trafik çilesinin istatistiki verileri açıklandı. Buna göre trafiğe kayıtlı 17 milyon aracın yüzde 18'i İstanbul'a kayıtlı. Türkiye'de en az araç ise Tunceli'de.
 
Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre Türkiye'de 17 milyon araç var.  Bu araçların yüzde 18'i yani 3 milyonu İstanbul'da kayıtlı.
 
İstanbul'u araç yoğunluğunda 1 milyon 483 bin araç ile Ankara ve 1 milyon 87 bin araç ile İzmir takip ediyor.
 
Tarfik yoğunluğu bakımındanTürkiye'nin en rahat ili ise Tunceli oldu.Tunceli'de trafiğe kayıtlı araç sayısı sadece 6 bin 703.
 
Trafiğe kaydı yapılan araçların 9 milyonu otomobil,  245 bini otobüs, yaklaşık üç  milyonunu ise kamyonet olarak hesaplandı.
 
Otomobil, minibüs, otobüs, kamyonet ve kamyon yoğunluğunda da İstanbul diğer illere fark attı.
 
Bu haber toplam 4658 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.