1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. İstanbul'da okullar salı günü de tatil

İstanbul'da okullar salı günü de tatil

İstanbul Valisi Muammer Güler, kuvvetli don ve buzlanma nedeniyle kentteki ilk ve orta dereceli okulların salı günü de tatil edildiğini açıkladı.

A+A-

Haber7 & Aktif haber

İstanbul'da yarında okullar tatil

İstanbul Valisi Muammer Güler, kuvvetli don ve buzlanma nedeniyle kentteki ilk ve orta dereceli okulların salı günü de tatil edildiğini açıkladı.

Sakarya ile Samsun il genelinde de etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime yarın da ara verildi.

Samsun'da, yer yer devam eden kar yağışı nedeniyle Samsun Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu, il genelindeki ilköğretim okulları ve liselerin yarın da tatil edilmesini kararlaştırdı.

Ayrıca kamu görevlisi engelliler de 20 Şubat çarşamba gününe kadar idari izinli sayıldı.

Tatilin Uzatıldığı diğer İller

Yurt genelini etkisi altına alan yoğun kar yağı nedeniyle bazı illerde Bugün de okullar tatil ediliyor. İlk ve ortaöğretimde okulların yarın da tatil edildiği şehirler şöyle:

NEVŞEHİR

Elverişsiz hava şartları nedeniyle Nevşehir'de ilköğretim ve liseler yarın da tatil edildi. Nevşehir Vali Vekili Ruhi Paker, kar yağışının devam etmesi nedeniyle il merkezi ile tüm ilçelerdeki ilköğretim ve liselerin yarın da tatil edildiğini söyledi.

BURSA

Bursa merkez ve kimi ilçelerde, kar yağışı nedeniyle eğitime 1 ila 2 gün ara verildi. Bursa Valiliği'nden yapılan açıklamada, meteorolojiden alınan bilgiye göre, Bursa'da yoğun kar yağışı nedeniyle öğrencilerin güvenliği ve okula ulaşmalarında meydana gelebilecek olumsuzlukların önüne geçilmesi amacıyla Bursa merkez ve kimi ilçelerde ''kar tatili'' uygulanacağı bildirildi.

Okulların merkez Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer ve diğer ilçeler Gemlik, Mudanya, Kestel, Gürsu, Harmancı, Keles ve Orhangazi'de 1 gün, Mustafakemalpaşa'da ise 2 gün tatil edildiği kaydedildi. Büyükorhan, Yenişehir ve İznik ilçelerinde okulların yarından itibaren açık olacağı, İnegöl, Karacabey ve Orhaneli'de merkezde eğitim-öğretimin süreceği, taşımalı sistemle eğitim yapılan İnegöl'de 23, Karacabey'de 12, Orhaneli'de de 1 köy okulunda yarın eğitime ara verileceği ifade edildi.

GİRESUN

Giresun'da, etkili kar yağışı nedeniyle, merkez ilçeye bağlı belde ve köylerde okullar 2 gün, ilçelerdeki bazı okullar ise yarın tatil edildi. Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, merkez ilçeye bağlı belde ve köylerdeki ilköğretim okulları ile merkezde taşımalı eğitim gören öğrenciler için eğitime 2 gün ara verildiği ifade edildi. Açıklamada şöyle denildi:

''Yoğun kar yağışı nedeniyle Alucra, Çamoluk, Dereli, Doğankent, Güce ve Şebinkarahisar ilçelerindeki ilköğretim okulları ve liselerde, Bulancak, Espiye, Tirebolu ve Yağlıdere ilçelerinde köy okullarında, Keşap ilçesinin Karabulduk beldesi ile Çamlıca köyündeki ilköğretim okullarında ise öğretime yarın ara verildi.''

NİĞDE

Niğde'de, kar yağışı nedeniyle ilköğretim okulları ve liselerde eğitime yarın ara verildi. Niğde İl Sağlık Kurulu, kar yağışı nedeniyle yarın Niğde merkez ile Çiftlik ve Ulukışla ilçelerindeki ilköğretim ve liselerde eğitime ara verilmesi kararı aldı. Kurul kararına göre, yarın engelli memurlar da izinli sayılacak.

AMASYA

Kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle Amasya'da eğitime yarın da ara verildi.

Alınan bilgiye göre, devam eden kar yağışı nedeniyle Amasya Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu, ilköğretim okulları ve liselerde eğitime yarın da ara verilmesini kararlaştırdı.

Amasya Üniversitesinde de 20 Şubat Çarşamba gününe kadar eğitime ara verildi.

Amasya'da daha önce alınan kararla ilköğretim okulları ve liselerde eğitime bugün için ara verilmişti.

ADIYAMAN

Adıyaman'da, Kriz Merkezi'nce alınan karar doğrultusunda, kar yağışı ve elverişsiz hava koşulları nedeniyle Çelikhan ilçesi ve bağlı köylerde yarın da eğitime ara verildi. 

KAYSERİ'DE EĞİTİME YARIN DA ARA VERİLDİ

Kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle Kayseri'de eğitime yarın da ara verildi.

Alınan bilgiye göre, Kayseri Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu, ilköğretim okulları ve liselerde eğitime yarın da ara verilmesini kararlaştırdı.

Kamuda çalışan özürlü personelin de bugün ve yarın idari izinli sayılacağı belirtildi.

Kayseri'de bu sabah eğitime bugün için ara verilmişti

BİNGÖL'DE EĞİTİME 2 GÜN ARA VERİLDİ

Bingöl'de, kar yağışı nedeniyle eğitime yarından itibaren 2 gün ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kar yağışının hayatı olumsuz etkilediği il genelinde, ilköğretim okulları ve liselerde eğitime 2 gün ara verildi.

Hava koşularının uygun olması durumunda okullarda 21 Şubatta ders başı yapılacağı bildirildi.

TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİNDE EĞİTİME 1 GÜN ARA VERİLDİ

Yoğun kar yağışının etkili olduğu Tokat'ta, Gaziosmanpaşa Üniversitesinde (GOPÜ) eğitime 1 gün ara verildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, olumsuz hava koşulları nedeniyle GOPÜ'de bugün eğitime ara verildiği bildirildi.

Yetkililer, eğitime verilen aranın uzatılıp uzatılmayacağına hava şartlarına göre karar verileceğini kaydettiler.

KARAMAN VE AKSARAY

Karaman ve Aksaray'da da okullara bugün eğitime ara verildi.

AYDIN'IN 3 İLÇESİNDE

Aydın'ın Nazilli, Kuyucak ile Bozdoğan ilçelerinde ise okullar bugün, bağlı köylerinde ise 2 gün tatil edildi. 

TRABZON'UN MAÇKA İLÇESİ

Trabzon'da etkili olan kar yağışı nedeniyle il merkezinde Pınaraltı Keleşli ve Sayvan köy okulları ile Maçka ilçesindeki tüm okullar bugün tatil edildi.

KIRIKKALE'NİN 8 İLÇESİNDE

Kırıkkale'nin Keskin, Bahşılı, Delice, Sulakyurt, Çelebi ve Yahşihan ilçelerinde okullar bugün, Balışeyh ilçesinde ise yarın tatil edildi.

SAKARYA ÜNİVERSİTESİNDE EĞİTİME YARIN DA ARA VERİLDİ

Bu arada, Sakarya Üniversitesinde, devam eden kar yağışı nedeniyle eğitime yarın da ara verildiği bildirildi.

MALTEPE ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KAMPÜSÜNDE EĞİTİME YARIN DA ARA VERİLECEK

 İstanbul'daki olumsuz hava koşulları nedeniyle Maltepe Üniversitesi merkez kampüsünde eğitime yarın da ara verileceği bildirildi.

Üniversiteden yapılan açıklamada, merkez kampüs dışındaki Dragos kampüsü ve tıp fakültesinde ise eğitime yarın devam edileceği belirtildi.

İstanbul'da etkili olan kar yağışı nedeniyle üniversitede eğitim ve öğretime bugün ara verilmişti.

SAKARYA İL GENELİNDE EĞİTİME YARIN DA ARA VERİLDİ

Sakarya ile Samsun il genelinde etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime yarın da ara verildi.

Sakarya Valiliği, olumsuz hava koşulları yüzünden, İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla eğitime yarın da ara verildiğini açıkladı.

SAMSUN

Samsun'da, yer yer devam eden kar yağışı nedeniyle Samsun Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu, il genelindeki ilköğretim okulları ve liselerin yarın da tatil edilmesini kararlaştırdı.

Ayrıca kamu görevlisi engelliler de 20 Şubat çarşamba gününe kadar idari izinli sayıldı.

KONYA'DA OKULLARDA YARIN DA EĞİTİME ARA VERİLDİ

Konya'da olumsuz hava şartları nedeniyle eğitime yarın da ara verildiği bildirildi.

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Konya'da ilköğretim ve liselerde bugün, eğitime bir gün süreyle ara verildiği anımsatıldı.

Açıklamada, ''Ancak olumsuz hava koşullarının devam etmesi ve ulaşımda yaşanan aksaklıklar nedeniyle 19 Şubat Salı günü de eğitim öğretime ara verilmesi kararlaştırıldı'' dedi.

Konya Valiliğinden yapılan açıklamada ise kamu kurumlarında çalışan özürlülerin de Salı günü izinli sayılacağı açıklandı.

ORDU'DA EĞİTİME YARIN DA ARA VERİLDİ

Kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle Ordu'da eğitime yarın da ara verildi.

Alınan bilgiye göre, halen bölgede yer yar devam eden kar yağışı nedeniyle Ordu Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu, il genelindeki okullarda eğitime yarın da ara verilmesine karar verdi.

Ordu'da daha önce alınan kararla il merkezi ve ilçelerdeki okullarda eğitime 1 gün ara verilmişti.

ZONGULDAK

Zonguldak kent merkezi ile Ereğli İlçesi'nde etkisini sürdüren kar nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar yarın 1 gün süreyle tatil edildi.

Vali Yavuz Erkmen, kar yağışının Çarşamba gününe kadar devam edeceğini belirterek, “Çarşambadan sonra hava sıcaklığı artacak. Bu nedenle vatandaşlarımız sel baskınlarına karşı dikkatli olsun. Biz de bu konuda önlemlerimizi alıyoruz” diye konuştu.

KOCAELİ

Yurdun etkisi alan kar yağışı nedeniyle bazı yerlerde eğitime yarın da ara verildi.

Kocaeli'de Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, il genelinde taşımalı sistemin uygulandığı ilköğretim okullarının 19 Şubat Salı günü tatil edildiği bildirildi. Açıklamada, diğer ilköğretim okulları ve liselerde eğitim ve öğretime yarın başlanacağı kaydedildi.

BURDUR

Burdur'un Gölhisar ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle merkez ve tüm köylerde okullarda eğitime yarın da ara verildi.

AYDIN

Aydın'ın Nazilli, Kuyucak ve Bozdoğan ilçelerine bağlı köylerde eğitime yarın ara verildi. 

ÇANAKKALE

Çanakkale'nin Yenice ilçesinde ilköğretim okulları ve liseler yarın da tatil edildi.

BARTIN

Bartın'da merkez, Kurucaşile ve Amasra ilçesinde eğitime yarın da ara verildiği bildirildi.

BİLECİK İL GENELİ, BALIKESİR VE KARABÜK'ÜN BAZI İLÇELERİNDE EĞİTİME YARIN ARA VERİLDİ

Soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle bazı il ve ilçelerdeki ilköğretim ve liselerde eğitime yarın ara verildi. Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen, düzenlediği basın toplantısında, kentte 2 gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle merkez ve ilçelerden Ereğli, Alaplı, Devrek, Gökçebey ve Çaycuma'da eğitime yarın ara verildiğini, okullarda görevli engelli ve hamilelerin de izinli sayılacaklarını söyledi.

Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu da yarın beklenen don ve buzlanma nedeniyle il merkezi ile Balya, Bandırma, Bigadiç, Dursunbey, Marmara, Erdek,Gönen, İvrindi, Kepsut, Manyas, Savaştepe ve Susurluk ilçelerindeki ilköğretim ve liselerde eğitime bir gün daha ara verilmesinin kararlaştırıldığını bildirdi.

Hatipoğlu, yarın kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelli personelin de idari izinli sayılacağını belirtti. Bilecik il geneli, Karabük'ün Eskipazar ve Ovacık ilçeleri ile Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki okullarda da hava muhalefeti nedeniyle eğitime yarın ara verildi.

Bu haber toplam 5641 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum