1. HABERLER

  2. KONGRE-SEMİNER

  3. İstanbul'da Bir İlk: İstanbul Bağımlılık Sempozyumu

İstanbul'da Bir İlk: İstanbul Bağımlılık Sempozyumu

Türkiye'nin bağımlılıkla mücadele konusunda etkin akademisyenlerinin katılımıyla, İstanbul'daİlk kez "İstanbul Bağımlılık Sempozyumu" düzenleniyor. Sempozyumda madde bağımlılığından internet bağımlılığına, ilişki bağımlılığından yeme bağımlılığına kadar g

A+A-

Sempozyumda ele alınacak konulardan bazıları şöyle; Kadın, ergen ve çocuklarda bağımlılık, madde, sigara, alkol, kumar, internet, yeme bağımlılıkları, okullarda bağımlılık sorununa yaklaşım, bağımlılığa eşlik eden ruhsal sorunlar, hipearaktivite – bağımlılık ilişkisi, aşk ve bağımlılık, bağımlı ebeveynlerin çocuklarında ruhsal sorunların tanınması.

Sempozyumda, Moodist Psikiyatri ve Nöroloji Hastanesi Bağımlılık Merkezi ve AMATEM Direktörü Prof. Dr. Kültegin Ögel, Yeşilay Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, Moodist Medikal Direktörü Prof. Dr. Tamer Aker, Maltepe Üniversitesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Figen Yüksekdağ, Moodist Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Birimi Direktörü Prof. Dr. Işık Karakaya, Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Rabia Bilici, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Dinç, Moodist Hastanesi hekim ve ruh sağlığı uzmanları ile Moodist Akademi eğitmenleri tüm yönleriyle bağımlılığı dinleyenlere aktaracaklar.
Sempozyum, izleyicilerinin tamamının, konu ile ilgili çalışmalar yapan meslek gruplarına ait öğrenci ve mezunlardan oluşması açısından da farklılık taşıyor.

Moodist Psikiyatri ve Nöroloji Hastanesi ve Moodist Akademi işbirliği ile düzenlenecek sempozyuma, Üsküdar Belediyesi ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Sağlık Bilimleri A.D katkı veriyor.

Bu haber toplam 5070 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum