1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. İsrail, 300'den fazla Filistinli çocuğu öldürdü

İsrail, 300'den fazla Filistinli çocuğu öldürdü

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), İsrail'in saldırıları neticesinde 300'den fazla çocuğun yaşamını yitirdiğini belirtti. UNICEF, ölenlerin yüzde 42'sinin kadın ve çocukların olduğunu deklare etti.

A+A-

ZAMAN - Kurum, 27 Aralık'ta İsrail'in başlattığı saldırılar sonucunda bugüne kadar Gazze'de bin 500 çocuğun yaralandığını ve toplam yaralı sayısının 4 binden fazla olduğunu belirterek bunun yüzde 50'sinin kadın ve çocuk olduğunun altını çizdi.

UNICEF Direktörü Ann M. Veneman, her geçen gün Gazze'de daha fazla çocuğun acı çektiğini ve yaşamını yitirdiğini belirtirken, "Bu trajedi kabul edilemez" dedi. Bugün açıklanacak olan '2009 Dünya Ülkeleri Çocuk Raporu' öncesi açıklamada bulunan Veneman, Gazze'de çocukların ailelerini, evlerini yitirmeleri nedeniyle de ağır psikolojik bunalımlar geçirdiğini söyledi. Psikolojik bunalımda olan çocukların bir an önce sağlıklarına kavuşturulmasının önemine işaret eden Venman, tedavilerinin geciktirilmesinin durumun vahametini daha da arttıracağı uyarısında bulundu.

Bu haber toplam 1750 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.