1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. İş nedeniyle intihar ‘iş kazası’ sayılacak

İş nedeniyle intihar ‘iş kazası’ sayılacak

Fransa’nın Reims kentinde, 2008 mayıs ayında intihar ederek yaşamına son veren Otomobil Araştırma Merkezi (CERA) çalışanı Jean-Pierre Crevet’nin durumunu değerlendiren Fransız sosyal güvenlik sistemi, intiharı, ‘iş kazası’ olarak s

A+A-

Şefi olduğu departmanda dört meslektaşıyla çalışan Jean-Pierre Crevet, firmanın finansman sıkıntıları nedeniyle 2007’den başlayarak personel çıkarmaya başlaması nedeniyle, çalışma arkadaşlarından üçüne yol vermek zorunda kaldı. Ancak şirket üst yönetiminin, daha önce beş kişilik ekiple yaptığı işi iki kişiyle yapmaya devam etmeyi talep etmesi nedeniyle zor duruma düşen Crevet, aynı yıl yazdığı bir mektupla yöneticilerini durumdan haberdar ettiyse de, durum değişmedi.

Psikolojisi bozulmaya başlayan talihsiz çalışan, zayıflamaya ve psikolojik tedavi görmeye başladı. 31 yaşındaki Crevet, 5 Mayıs 2008 günü, çevresinden özür dileyen, şirket üst yönetimine de ağır hakaretler içeren bir mektupla yaşamına son verdi.

Çalışanlara psikolojik takip

Avukatının yardımlarıyla, olan bitene ilişkin belgeleri toplayan ve sosyal sigorta şirketine sunan Crevet’nin eşi, uzun bir mücadelenin ardından savaşı kazandı ve eşinin intiharını, ‘iş kazası’ sınıfına sokmayı başardı.
Crevet’nin ailesine ödenecek yüklü tazminat, bu yeni durumun getirdiği yeniliklerden belki de en önemsizi. Zira emsal oluşturması beklenen bu karar nedeniyle Fransa’da sosyal sigorta şirketleri, bundan sonra çalışanların psikolojik durumlarını da takip etmeye ve gerektiğinde medikal müdahaleler yapılmasını sağlamaya yönelik politikalar üretmek zorunda olacaklar.

Bu haber toplam 2190 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.