1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. İranlı Komutan Kasım Süleymani ABD Saldırısında Öldürüldü

İranlı Komutan Kasım Süleymani ABD Saldırısında Öldürüldü

ABD, Irak Uluslararası Bağdat Havalimanı'nda Haşdi Şabi konvoyuna füze saldırısı düzenlendi. Saldırıda, "İran’ın sevgili evladı, yaşayan efsanesi" denilen İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani hayatını kaybetti.

A+A-

ABD, Uluslararası Bağdat Havalimanı'ndaki Haşdi Şabi konvoyuna üç katyuşa füzesiyle saldırı düzenlendi. 

Saldırıda, İran Devrim Muhafızları'na bağlı Kudüs Gücü'nün komutanı Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Örgütü Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi El Mühendis öldü.


suleymani-kasim.jpg


TOPLAM 7 KİŞİ ÖLDÜ

Amerikan AP haber ajansına konuşan Iraklı üst düzey yetkililer, saldırıda Süleymani ve el-Mühendis'in yanı sıra örgütün havalimanı protokol görevlisi Muhammed Rıza dahil 7 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Ölenler arasında Haşdi Şabi Halkla İlişkiler ve Protokol Sorumlusu Muhammed Rıza Cabiri’nin de olduğu belirtiliyor. 

Iraklı yetkililer, el-Mühendis'in Bağdat Havaalanına Süleymani'yi karşılamak için bir konvoyla geldiğini ve saldırının havaalanının kargo kısmına İranlı komutanın karşılandığı yerde yapıldığını kaydetti.

İsimlerinin açıklanmasını istemeyen yetkililer, Süleymani'nin cesedinin paramparça olduğunu ancak İranlı generalin yüzüğünden tespit edildiğini belirtti. Bir başka kaynaktan da, DNA testleriyle de vurulan kişilerin Süleymani ile El Mühendis olduğunun doğrulandığı kaydedildi. 


qassem-soleimani.jpg


İRAN: SÜLEYMANİ VE MÜHENDİS ÖLDÜ 

İlk olarak yerel medyanın ardından Iraklı yetkililerin duyurduğu saldırı haberi, İran devlet televizyonu tarafından da doğrulandı. 

İran devlet televizyon, Kasım Süleymani ve Ebu Mehdi el-Mühendis'in, ABD'nin Bağdat Havaalanı'nda araçlarına düzenlediği füze saldırısında öldürüldüğünü duyurdu. Haberde, saldırının ABD helikopterleri tarafından gerçekleştirildiği belirtildi.  

Bu haber toplam 2488 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.