1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. İntihar Vakalarıyla İlgilenen Psikiyatr İntihara Teşebbüs Etti

İntihar Vakalarıyla İlgilenen Psikiyatr İntihara Teşebbüs Etti

İzmir Torbalı"da intihar olaylarındaki artış korkutuyor. İntihar vakalarını inceleyen psikiyatristin de intihar teşebbüs etmesi tartışmaya yol açtı.

A+A-

İzmir Torbalı’da ilginç intiharlar Meclis gündeminde.  MHP İzmir Milletvekili Şenol Bal’ın başına çektiği bir grup MHP milletvekili, İzmir-Torbalı’da son bir yılda artan intihar ve intihar girişimi olaylarının araştırılması amacıyla Meclis Araştırması açılması talebiyle TBMM Başkanlığına başvurdu.

Önergede, “bireyin bilinçli olarak kendini öldürmeye yönelik bir davranış sergilemesi farklı sosyo-ekonomik, kültürel ve psikolojik etkenlerle ilişkili olsa da, insanın kendi canına kıyması, kendi varlığına son vermek istemesi oldukça dikkat çekici bir problem olarak değerlendirilmeli” denilirken, intiharların büyük bölümünün kadın olması dikkat çekti. Önergede şöyle denildi:

“İzmir-Torbalı’da intihar olaylarındaki artış ciddi boyutlara ulaştı. Ocak 2009’dan bu yana asayiş raporlarına yansıyan 66 intihara teşebbüs ve bu intihar girişimlerinin 13’ünün ölümle sonuçlanması, araştırılması gereken bir konu. İntihara girişenlerin büyük bir bölümünü kadınlar oluşturuyor. Yerel ve ulusal basında intihar vakalarıyla ilgili çıkan haberler Torbalı’da endişe ile karşılanıyor. İntihara girişenlerin daha çok 15-24 yaş grubu gençleri olduğu tespit edilse de, intihar sonucunda ölenlere bakıldığında, 17-61 arası değişik yaş grupları ve sosyal statüsü farklı kişiler olduğu görülüyor”

PSİKİYATRİST DE İNTİHAR GİRİŞİMİNDE BULUNDU

Torbalı’da ‘İntiharları önleyebiliriz’ diyen ve intihara yatkın kişileri tedavi eden Psikiyatri Doktorunun da intihara teşebbüs etmesi ilgi çekti. Önergede, “Torbalı, çevreden ve dışarıdan sürekli göç alan, 10 yılda nüfusunu dört kat artıran ve altyapısı oluşmadan ve hiçbir tedbir alınmadan sanayileşmeye başlamış bir ilçemiz. Bu ilçede sosyal olayların incelenmesi önem arzediyor. İntihar vakaları; işsizlik, geçim sıkıntısı, aile baskısı, uyumsuzluk, sosyal adaletsizlik, başarısızlık gibi faktörler ele alınarak çok yönlü araştırılmalıdır.” Denildi.

İnternethaber.com

Bu haber toplam 8037 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.