1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. İkinci Eçem Sakarya’da Açılıyor

İkinci Eçem Sakarya’da Açılıyor

Sakarya'da 0–6 yaş arasındaki engelli çocukların ailelerine hizmet verecek olan Adapazarı Erken Çocukluk Eğitim Merkezi (EÇEM) tamamlandı.

A+A-

Sakarya'da 0–6 yaş arasındaki engelli çocukların ailelerine hizmet verecek olan Adapazarı Erken Çocukluk Eğitim Merkezi (EÇEM) tamamlandı. Türkiye’de Denizli'den sonra ikinci bağımsız kurum olarak açılan Adapazarı EÇEM’in yeni eğitim yılında eğitim-öğretime açılması bekleniyor

Kurucu Müdür Kürşat Akyüz, yaptığı açıklamada, EÇEM’den destek almak isteyen ailelerin ön kayıt yaptırabileceklerini söyledi. Akyüz, tamamen ücretsiz olan destek eğitimleri için 0-6 yaş arasındaki çocukları ve ailelerini beklediklerini belirtti.

EÇEM’e herhangi bir gelişim alanında akranlarından anlamlı düzeyde gerilik gösteren, down sendromu, yaygın gelişimsel bozukluk (otizm, rett sendromu, asperger sendromu), serebral palsi, mikrosefali, hidrosefali, hiperaktivite, zihinsel gerilik (MR) gelişimsel geriliği olan, Rehberlik ve Araştırma Merkezi(RAM)'nden ya da herhangi bir sağlık kurumundan rapor almış çocuklar ve ailelerinin başvurabileceği ifade eden Akyüz, “Herhangi bir sağlık raporu olmayan, akranlarından fark edilir düzeyde geri kalmış 0–6 yaş grubu çocuğa sahip tüm ailelerimiz merkezimize gelebilirler.” diye konuştu.

CİHAN

Bu haber toplam 5327 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.