1. HABERLER

  2. KİTAPLIK

  3. Her Şeyin Bir Anlamı Var KİTAP YORUM

Her Şeyin Bir Anlamı Var KİTAP YORUM

Psikiyatrist Prof. Kemal Sayar 20. kitabı “Her Şeyin Bir Anlamı Var”da hiçlik felsefesinin hüküm sürdüğü bir zamana inat, anlam yüklü bir hayat için okuruna rehberlik ediyor

A+A-

'Neden geldim ben bu dünyaya!' gibi isyan ve sitem dolu sözleri sarfeden insanlar artıyor etrafımızda farkında mısınız? Oysa hiç bir şey yok yere hayatımızda değil. İşte bu gerçeğin altını çizen Prof. Kemal Sayar'ın son kitabı “Her Şeyin Bir Anlamı Var” Timaş Yayınları'ndan çıktı. Yayınlanan 20. kitabı ile takipçilerinin beklentilere cevap veren Sayar, beş bölümden oluşan ve insanın kendi hikayesine inanması gerektiğini anlatan eseri ile bu sıcak yaz aylarında okuyucularının kalplerini ve ruhlarını serinletiyor. Ruhların ihmal edildiği bir dünyada hayat süren insanların etraflarındaki nice güzelliklerin farkına varmadığından yola çıkan yazar, 46 ayrı yazısından oluşan kitapla güzelliğe, ümide, aşka, mutluluğa, ayrılığa ve tüm bunlarla anlamlı bir bütün oluşturan kısa ömrü güzel yaşama sanatına dair ipuçları veriyor.

KAYGI ÇAĞINDA YAŞIYORUZ

Yaşadığımız zaman dilimini, 'kaygı çağı' olarak niteleyen Sayar, insanın insana yabancılaştığını, endişeli ve gergin bir dönemde insanın ruhu ile kaybettiklerini de anlatıyor. Okuyucuları için 'Hani karşı karşıya gelsek uzun bir sohbete başlayacakmışız gibi' diyen Psikiyatrist Sayar, "Sev ya da sus" yazısı ile sessizliğin de hayatta büyük yeri olduğunu vurgularken, hormonlu ve organik çocuklar yazısı ile anne babalara tavsiyelerde bulunuyor. Sayar'ın önceki kitapları gibi tekrar tekrar okunacak nitelikteki "Her Şeyin Bir Anlamı Var", her şeyin boş olduğunu öğütleyen bir felsefe ile mutsuz ve umutsuz bir hayat geçirenlere inat anlam yüklü bir hayatın inşası için ilk tuğlayı koyuyor.

( Yeni Şafak )

Bu haber toplam 13135 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum