1. HABERLER

  2. PSİKOLOJİ

  3. Hayırsever olmak insanı mutlu ediyor

Hayırsever olmak insanı mutlu ediyor

Hayırsever olmak insanı mutlu ediyor. Kanadalı araştırmacılara göre, insanı mutlu eden çok para değil, parayı başkaları için harcamak.

A+A-

TGRT - Hayırsever olmak insanı mutlu ediyor. Kanadalı araştırmacılara göre, insanı mutlu eden çok para değil, parayı başkaları için harcamak.

Science dergisinde yayınlanan araştırmada, gelirinin bir kısmını başkaları için harcayanların bunu yapmayanlardan daha mutlu oldukları tespit edildi. Araştırmayı yapan British Columbia Üniversitesi uzmanlarına göre, başkaları için 5 dolar harcamak bile huzur duymak için yeterli. Araştırma çerçevesinde 630 kişiye ne kadar mutlu oldukları, yıllık gelirleri, kazançlarını nerelere harcadıkları gibi sorular soruldu. Bunun yanı sıra 3 bin ila 8 bin dolar ikramiye alan 16 kişinin, ikramiyelerini almadan önceki ve sonraki mutluluk dereceleri belirmenmeye çalışıldı. Miktarı ne olursa olsun ikramiyelerinin bir kısmını yardım için kullananların, tamamını kendi ihtiyaçları için harcayanlardan daha mutlu oldukları belirlendi. Bir başka deneyde de, araştırmacılar 23 kişiye 5 veya 20 dolar dağıttılar ve bu parayı harcamalarını istediler. 23 kişiye de yarı parayı kendileri için, diğer yarısından da başkaları için harcamaları istendi. Başkaları için harcayanlar gün sonunda kendilerini daha mutlu hissettiklerini bildirdiler.

Bu haber toplam 3049 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.