1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Hangisi daha İsrailli?

Hangisi daha İsrailli?

İki yazar ve iki yazı. Yazarlardan biri İsrailii diğeri ise Türk. Aynı gün 2 yazı yazdılar. Biri İsrail'e lanet okuyor. Diğeri lanet okuyanlara militan diyor. Peki hangisi daha İsrailli?

A+A-

TIMETURK / Haber Analiz


İki yazar ve iki yazı. Yazarlardan biri İsrail Gazetesi Maariv’de yazıyor. Diğeri ise Türk.

İsrailli yazar Jonathan Geffen, 'Mezarlıkları bombalayalım!' başlıklı dünkü yazısında İsrail’in çoluk çocuk demeden nasıl insanları orada öldürdüğünü anlatıyor ve Gazze’de işledikleri suçu ‘kıyım-kırım’ olarak nitelendiriyor.

“Askerler, eğer benim ölümümden sonra operasyonlarınızdan birine isim verirken şiirlerimden birinden ilham almaya kalkarsanız size lanet olsun!” diyerek İsrail terörünü lanetleyen İsrailli yazar, yazısında şu ifadelere yer veriyor;

"Bu bakımdan en hayret verici olan bugün Gazze'de işlediğimiz suçun adı olan Pogrom'un [kıyım, kırım, Avrupa'da Yahudilere karşı yapılan saldırılara verilen isim] "pogromların şairi" Bialik [Sert Kurşun]'in bir şiirinden alınmış olması değil midir? Askerler, eğer benim ölümümden sonra operasyonlarınızdan birine isim verirken şiirlerimden birinden ilham almaya kalkarsanız size lanet olsun! Tüm alçakgönüllülüğümle vasiyetimi, mirasçılarım (eşim, ebeveynim ve çocuklarım) gelecekteki bir İsrail operasyonuna "Saklı Bahçe" ya da "Menekşeler" adını verme tuhaf fikri birinin aklına gelirse yasal olarak müdahale edebilmesi için değiştirdim. Yoksa kim bilir? Belki bir gün savaş ve insanlığa karşı suç yüzünden bir uluslararası mahkeme önüne çıktığınızda bunlardan birini okumaya kalkarsınız.”

Bir İsrailli yazar kendi ülkesinin askerlerinin gerçekleştirdiği katliamları bu şekilde lanetliyor.

Bir yazar da Türkiye’den. Doğan Grubu gazetelerinden Posta’da yazan Mehmet Ali Birand. Aynı zamanda Kanal D haberi sunuyor. Birand bugünkü yazısında kendi ülkesini eleştiren İsrailli yazarın yaptığını yapamıyor. Tam tersine İsrail ağzıyla konuşarak, İsrailin kanlı eylemlerini protesto edenleri eleştiriyor ve bu kişileri militan olarak nitelendiriyor ve “Buna karşılık, Gazze olayları Türkiye'deki islamcı militanlara aradıkları fırsatı fazlasıyla vermiş gibi görünüyor. Türk kamu oyunda ilk defa böylesine sert ve organize bir tepki ile karşılaşıyoruz.” İfadesini kullanıyor.

Türkiye’de geçtiğimiz günlerde İsrail katliamlarını protesto etmek için aynı gün Çağlayan’da 1 milyona yakın, Diyarnakır’da 200 bin ve diğer illerde on binlerce kişi aynı günde protesto gösterisi düzenledi. Birand’a göre bu milyonlarca duyarlı insan aslında militan oluyor.

İki yazar…

Biri İsrailli, biri Türk…

Yorum ise sizin...

İsrailli yazarın yazısının tamamını okumak için TIKLAYIN

Mehmet Ali Birand'ın yazısını okumak için TIKLAYIN...

Bu haber toplam 2217 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum