1. HABERLER

  2. CİNSEL YAŞAM

  3. Hamilelik Cinsel Yaşama Engel mi dir?

Hamilelik Cinsel Yaşama Engel mi dir?

Kadınlar gebelik sırasında, fiziksel, hormonal ve psikolojik değişikliklere uğramaktadır. Bu süreçte cinsellik hakkında bilgili olunması şart.

A+A-

CİNSELLİK ÖZEL BİRİ DURUM

Gebelİkte, cinsel aktivitede belirgin ve sürekli düşüş görülmesine rağmen, cinsel birleşme ile diğer veriler arasında çok az sayıda tutarlı ilişki izlenebilmiştir.

Cinsel birleşmede aktif olanların, mastürbasyonda da daha aktif olma ihtimali olduğu gözlenmiştir. Bazı kadınlar gebelikte mastürbasyon yapsa da mastürbasyondan uzak durma eğilimindedirler. Yapılan çalışmalarda, kadınların yüzde 5'inin doktorlarından gebelikte cinsel ilişki yerine yapabilecekleri diğer aktiviteler hakkında bilgi almak istedikleri belirtilmiştir. Sonuç olarak, insan dişisi gebelik sırasında, fiziksel, hormonal yada psikolojik değişikliklere uğramaktadır. Pek çok kadın bu değişikliklere libido (cinsellikte haz alma) kaybı ile yanıt verir. Gebelik kadının cinselliğinde özel bir durumdur ve öyle ele alınmalıdır.

CİNSEL HAYATINIZI YAŞANILIR KILMAK İÇİN ZEKANIZI KULLANIN

Kadınların, kocalarıyla olan cinsel yaşamları, çocuk sahibi olmadan önce kesinlikle çok daha iyidir. Kadınlar evlenip, çocuk sahibi olduktan sonra, çiftlerin cinsel hayatında düşüşler yaşanmaya başlıyor. İlginç olan, çiftlerin bundan şikayetçi olmamalarıdır.

Eşiyle, cinsellik dışında ki yaşamı çok güzel - sarılıp öpüşüyorlar. Aşkları, paylaşımları artık daha güçlüdür. Ama doğumdan sonra, eskisi gibi sevişememektedirler. Anne olan kadınlarla yapılan sohbetlerde konuşan bir kadın, Kocasıyla, ayda bir, hatta 2-3 ayda bir seviştiğini, kendisinin ve kocasının cinsel isteği olmadınığını söylüyor.


Daha başka kadınların konuşmalarında ki ortak payda şuydu; hepsinin de kocası ile araları çok iyi, yoğun bir ilişki yaşanırken, sadece cinselliğe karşı bir mesafe vardı. Acaba, sağlıklı bir cinsel hayat, cinselliği yaşamamakta mı yatıyor? Ben androloji uzmanı olarak, her çiftin haftada 2-3 kez sevişmeleri gerektiğini öneriyorum.

LİBİDO AZALINCA!


Çocuğun doğumundan sonra kadının cinsel hayatı; Cinsellik libido ile ilgilidir. Libido doğumdan sonra annede çok düşük bir oranda oluşmaktadır. Dolayısıyla doğumdan sonra bir süre cinselliğin yaşanılmaması veya çok az olması normal sayılmaktadır. Çünkü; doğan bebeğin gece uykularının düzene girmesi 5-6 ay gibi bir süreci kapsar. Birde bu dönemde kadın, kendisini fiziksel olarak güzel bulmayabilir veya bebeğini emzirdiği memesinin, cinsellik için devreye girmesi, duygusal anlamda bir rahatsızlık yaratabilir. Erkekler de bu dönemi anlayışla karşılamaktadırlar. Bu dönem bittikten sonra cinsel ilişki sıklığının arttırılması gerekir.

Doğumdan sonraki sevişme sıklığı 3-4 ayda bire kadar düşebiliyor. Böyle cinsel yaşamı olan bir çift cinselliğin eksikliğini hissetmeseler de; ilerleyen zamanda sıkıntı yaşanabilir. Örneğin; depresyona girebilirler. Çünkü; erkekte de kadında da cinsel isteksizlik ve iktidarsızlık, depresyon yaratır yada depresyon cinsel isteksizlik ve iktidarsızlık yaratır. Depresyonun mutlaka ağır bir bunalım içinde yaşanacağı söylenemez - gereksiz bağırma, çabuk sinirlenme, ağlama krizleri de cinselliğin yaşanmamasından doğan yan etkiler olabilir.


Çok ilginçtir ki; son yapılan araştırmalardan birinde; depresyonu engelleyen şeylerden birinin, erkeğin sperminin kadının vajinasında kalması olduğu saptanmış. Bunun için üç grup oluşturulmuş. Birinci grup hiç ilişki kurmamış, ikinci grup prezervatifle ilişki kurmuş. Üçüncü grup prezervatifsiz. En düşük depresyon oranı üçüncü grupta görülmüş.

CİNSEL AKTİVİTENİZİ NASIL ARTIRIRSINIZ?

 
Kadın, anne olarak önce kendi sağlığı, sonra da ilişkisinin sağlığı açısından cinsellik konusunda biraz daha gayretli olmak durumundadır.


Uzun süreli ilişkilerde cinsel zekanın katkısı önemlidir. Cinsel zeka, cinselliğinizi nasıl kullanacağınız, sürekli seks hayatı için gerekli yaratıcılığı nasıl ortaya çıkarabileceğiniz demek. Çünkü; rutin bir cinsel yaşam üşengeçliği ve arzu eksikliğini de beraberinde getiriyor. Dolayısıyla kadın, sürprizlerle cinsel hayatı monotonluktan çıkarıp, aktif hale getirebilir.

Örnek verecek olursak; o akşam için kafanızda bir plan yapıp, bebeğinizi de bir güvenilir bir yakınınıza göndererek güzel bir ortam hazırlayabilirsiniz.
Bu arada, erkeklerin kalp sağlığı için 45 yaşına kadar ortalama olarak haftada üç kez, 45 yaşından sonra da ortalama olarak haftada 2 kez cinsel ilişki yaşamalarının çok yararlı olduğu, bilim adamları tarafından ispatlanmıştır.


Güneş

 

Bu haber toplam 7055 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.