1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Gönüllü Psikologlardan, Depremzedelere Psikolojik Destek

Gönüllü Psikologlardan, Depremzedelere Psikolojik Destek

Kimse Yok Mu Derneği'nin gönüllüsü olarak Van'ın Erciş ilçesine gelen Fatih Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Merkezi'nde görevli psikologlar, yakınlarını kaybedenlere psikolojik destek veriyor.

A+A-

Kimse Yok Mu Derneği tarafından deprem bölgesine gönderilen psikolog ve psikolojik danışmanlardan oluşan 15 kişilik ekip, depremin en çok zarar verdiği Erciş'te çalışmalarına başladı.

İlçe stadına kurulan çadırkenti gezen psikologlar, yakınlarını kaybeden kadınlar ve çocuklarıyla görüşerek psikolojik destek vermeye çalıştı. Depremzede bazı kadınlar, yaşadıkları acıyı psikologlarla paylaşırken gözyaşlarını tutamadı. Beş gün süreyle bölgede kalacak olan psikologlar, depremzedelere normal yaşantılarına dönmelerinde yardımcı olmaya çalışacak.

Ekibin lideri olan Fatih Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Merkezi Müdürü Hasan Ali Göncü, Cihan Haber Ajansı (Cihan)'na yaptığı açıklamada, deprem bölgesindeki insanlara psikolojik destek sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

Psikolojik olarak sarsılmış durumda olan insanların ciddi anlamda desteğe ihtiyaçları olduğunu kaydeden Göncü, "Biz de bu yaşadıkları ilk travmayı kolay atlatabilmeleri ve normal yaşamlarına adapte olabilmeleri amacıyla çadırları geziyoruz. İhtiyacı olan insanlara psikolojik destek sağlamaya çalışıyoruz. Yaşadıkları travma kolay bir şey değil. İnsanlar yakınlarını kaybettiler. Evlerini kaybettiler. Şu anda ciddi bir sosyal desteğe ihtiyaçları var. İnşallah daha çok fazla insana ulaşır ve beklentilerini karşılayabiliriz." dedi.

Ekipte tiyatrocu arkadaşlarınında bulunduğunu ifade eden Göncü, şunları kaydetti: "Özellikle çocuklarla ilgileneceğiz. Büyük bir travma yaşıyorlar. Onlar pazartesi günü çok şey yapmayı planlıyorlardı. Şu anda her şey değişti. Her şey onlar için farklılaştı. Hiç bir planları ve programları kalmadı. Eski yaşantılarına dönmeleri için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Ekibimizde tiyatrocu arkadaşlar var. Çocuklarla drama oynayıp yaşadıkları travmadan uzaklaştırmaya çalışacağız."

Zaman

Bu haber toplam 2547 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.