1. HABERLER

  2. AİLE SAĞLIĞI

  3. Göçmen çocuklarında yeme bozukluğu

Göçmen çocuklarında yeme bozukluğu

Göçmen çocuklar arasında yaşanan yeme bozukluğunun, Alman yaşıtlarına göre iki kat daha fazla olduğu ortaya çıktı.

A+A-

Almanya çapında 17 bin 641 çocuk ve gencin katıldığı ve Robert Koch Enstitüsü tarafından gerçekleştirilen bir araştırmanın sonuçlarına göre, göçmen ailelerin çocukları için günlük yaşam genelde daha zor geçiyor.

Alman Haber Ajansı DPA’ya konuşan terapist Kathrin Beyer araştırmaya ilişkin "bu durumun olası nedenleri olarak, batı değer ve yargıları ile aşırı özdeşleşme ve uyum stresi görülebilir" yorumunda bulundu.

Göçmen çocukların geleneksel aile yapısından etkilendiklerini belirten Beyer, diğer yandan da modern bir hayat sürmeye çalıştıklarını dile getirdi.

Yeme bozukluğu konusunda uzman olan Terapist Beyer dün Hannover'de gerçekleştirilen "Yeme Bozukluğu - Ya Şişman Ya Zayıf" adlı toplantıda yaptığı konuşmada, "göçmen ailelerde, aile yapısı daha farklı. Diğer yandan gençler bizim değer yargılarımıza da uyum sağlamaya çalışıyorlar. İki arada bir derede kalmış durumdalar" dedi.

Göçmen kökenli çocukların Alman yaşıtları ile her alanda aynı performansı göstermek için kendilerini baskı altına aldıklarını öne süren Beyer, bu konuda başarısız olmaları durumunda aç kalmaya başladıklarını ifade etti.

ANF NEWS AGENCY

Bu haber toplam 3252 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.