1. HABERLER

  2. PSİKO-MAGAZİN

  3. Gamze Karaman: Aşk oyuncu için bir 'akıl hastalığı'

Gamze Karaman: Aşk oyuncu için bir 'akıl hastalığı'

Harem Dizisinde 'Abide Sultan' isimli bir cariyeyi canlandıran Gamze Karaman: "Aşk bir nevi akıl hastalığı bence. Mantıkla işleyen tüm fonksiyonlar duruyor aşık olduğunda" dedi..

A+A-
'Harem' dizisindeki performansı ve güzelliğiyle dikkat çeken Gamze Karaman'dan aşk yorumu: Aşık olduğunda mantıkla işleyen tüm fonksiyonlar duruyor, bu bir akıl hastalığı bence

Miss Turkey 2003 birincisi ve Miss Globe 2004 ikincisi Gamze Karaman, 'Harem' adlı komedi dizisiyle izleyiciyle buluşuyor. Dizide Basurlular Sarayı'na giren 'Abide Sultan' isimli bir cariyeyi canlandıran güzel oyuncu, aşktan modaya kadar hakkında merak edilen birçok şeyi Şamdan Plus'tan Öykü Yazıcıoğlu'na anlattı.

'Harem'in senaristi ve yapımcısı Gani Müjde, birçok aday arasından sizi seçmiş.

Gani Abi'nin çok uzun zamandır aradığı bir karakterdi 'Abide Sultan' ve biz karşılaştığımızda 3 binden fazla kızla görüşmüştü. Gani Müjde, kalemine çok güvendiğim bir isim ve bugüne kadar yaptığı işler de bunu gösteriyor. Senaryo geldi, okudum ve gülmekten nefesim kesildi. Absürt komedide komik olmayan tek karakter 'Abide Sultan'...


Sizce Gani Müjde'nin bu rol için sizi seçmesindeki sebep nedir?

Buna en doğru cevabı Gani Abi verebilir. Altıncı bölümde ondan çok güzel bir iltifat aldım; "Güzel kadının komedi oynayabileceğini gösterdin" dedi. Ondan bunu duyunca çok mutlu oldum.


ÖĞRENMEM GEREKENLER VAR

Kariyerinize oyunculukla mı devam etmek istiyorsunuz?

Oyunculuğu çok seviyorum, evet mesleğim oyunculuk. Bu konuda iyi olabilmek için elimden geleni yapıyorum, hep de yapacağım. Öğrenmem gereken çok şey olduğunu düşünüyorum. Sunuculuk ve oyunculuğu bir arada götürdüğüm günler oldu, bundan sonra da olacak. Biraz yorucu ama mesleğimi seviyorum ve yaptıkça mutlu oluyorum.

Haremde bir cariye olmak, o dönemleri canlandırmak nasıl bir duygu. Şimdi olsa, haremde durabilir miydiniz?

Değişik bir duygu, yani düşünün sevgilinizi, kocanızı herhangi bir insanla paylaşabilir misiniz? Biz durumu kendi şartlarımıza göre değerlendiriyoruz tabii ki. İddia ediyorum bu soruyu bugün hangi kadına sorarsanız sorun 'Hayır' cevabını alırsınız fakat o zamanın şartlarına göre haremde cariye olmak, çoğu kadının hayaliymiş ve kadınlar bununla gurur duyarmış.

HALVET SAHNELERİ ÇOK KOMİK

Dizide halvet sahnesi de bir türlü gerçekleşemedi. Bu tür sahneleri çekerken neler yaşıyorsunuz?

'Harem'deki en komik sahnelerden biri halvet sahneleri. Çok gülüyoruz ve eğleniyoruz o sahneleri çekerken.

Bir erkeğin boyunduruğu altında yaşamak, sözünden çıkmamak, onu başkalarıyla paylaşmak... Gamze Karaman için tüm bunlar ne ifade ediyor?

2012 yılında, herhangi bir erkeğin ya da kadının boyunduruğu altında yaşamak istemem ve yaşamam. Diğer taraftan; Gamze Karaman 1500'lü yıllarda yaşıyor olsaydı, muhtemelen sarayda cariye olmayı, dolayısıyla da bir erkeğin boyunduruğu altında yaşayıp, onu başkalarıyla paylaşıp sözünden çıkmamayı gurur kaynağı sayardı.

Biraz aşktan konuşalım; aşık olunca nasıl biri oluyorsunuz?

Aşk bir nevi akıl hastalığı bence. Mantıkla işleyen tüm fonksiyonlar duruyor aşık olduğunda. Yoksa sokakta yürürken kendi kendimize sırıtmamızı, hatta gülmemizi, midemizde olduğunu iddia ettiğimiz kelebekleri nasıl açıklayabiliriz ki?

Sizin ilişkilerinizde kimin daha çok sözü geçer?

İlişki bu. Bazen siz karşınızdaki kişinin sözünü dinlersiniz, bazen sizin sözünüz dinlenir. Sağlıklı bir ilişkinin de gereği budur bence.

ONU GÖRÜRSÜN VE VURULURSUN

Şu anda hayatınızda biri var mı? Nasıl biri sizin dikkatinizi çeker? Özel hayatımla ilgili sorulara artık cevap vermiyorum. Nasıl biri dikkatimi çeker bilemiyorum. O bir elektrik meselesi galiba; boyu şöyle olsun, saçı, kaşı, gözü şöyle olsun diyemeyeceğim. Aşk budur; görürsün, vurulursun.


ÇOK AÇIK BİRİYİM

Erkekte en sevmediğiniz huylar nelerdir?

Yine genelleyeceğim ama kadın ya da erkek fark etmez, yalancı insan sevmiyorum. Yalanın pembesi, moru da olmaz, yalan yalandır. Bir de gizemli insan sevmem. Dobra olacak, geçecek karşına açık açık konuşacak. Sevdiği şeyleri de, sevmediği şeyleri de açıkça söyleyecek. İnsanların içindeki oyunlara tahammülüm yok çünkü ben çok açık bir insanımdır. Ne hissediyorsam, onu o an söylerim karşımdakine. Susmam gerektiği zamanlarda bile susamam.


MODA BAĞIMLISIYIM TARZIM RAHAT AMA ŞIK

Birçok kişi sizi manken olarak tanıyor...

Bence öyle değil. Mankenlik mesleğine çok saygı duyuyorum ama ben farklı bir yol seçtim. Güzellik yarışmasından çıktığım için böyle bir algı vardı. Biz de güzel bir kadın gördüğümüzde, "Manken gibi kız" deriz ama artık bu kırıldı. Tepkiler, insanların beni oyuncu olarak gördüğünü gösteriyor.


Peki moda hakkında ne düşünüyorsunuz?
Moda benim için bağımlılık gerçekten. İlgim var ve tabii ki takip ediyorum. Tarzımı rahat ama şık olarak tanımlayabilirim.

Çok sık alışveriş yapar mısınız?
Nerelerden alırsınız kıyafetlerinizi? Çok sık alışveriş yaparım. Belli başlı yerlerim yok ama Beymen'de her aradığımı bulduğum için çok severim oradan alışveriş yapmayı. Zara da en sevdiğim markalardan. Yurt dışından alışveriş yapmaya da bayılırım.


Haber Kaynağı : Televizyon Gazetesi
Bu haber toplam 6905 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.