1. HABERLER

  2. ÖZEL EĞİTİM

  3. Eyüp Belediyesinde Engelliler Projesi

Eyüp Belediyesinde Engelliler Projesi

Eyüp Belediyesi, Down Sendromu ve zeka geriliği rahatsızlığı bulunan gençlerin, çalışarak kendilerine olan özgüvenlerini arttırmak amacıyla "Gel Eyüp'te Yok Engel" adlı sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdi

A+A-

Bu rahatsızlıktaki gençlerin, çalışarak kendilerine olan özgüvenlerini artırmayı ve maddi gelir elde etmelerini hedefleyen proje kapsamında, 10 engelli, Eyüp Belediyesi sosyal tesislerinden Müzisyenler Kahvesi'nde çalışmaya başladı. Engelli gençlerin ilk konukları ise, TRT 1 ekranlarına gelen Bahar Dalları adlı dizinin oyuncuları Altan Erkekli, Sumru Yavrucuk, Özlem Conker, Levent Özdilek, Gözde Kansu, Tarık Ündüz, Burak Önal, Nurcan Eren, Yener Gürsoy, Cenk İzgören, Fatih Ayhan ve futbolcu Okan Buruk oldu.

Haliç kıyısındaki tarihi tesiste, hafta sonu Cumartesi-Pazar günleri garsonluk yapacak olan engelli gençler, ilk iş günlerinde büyük başarı sergiledi. Müzisyenler Kahvesi'nde Bahar Dalları dizi ekibi, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu ve yardımcılarını görünce hem heyecanlanan hem de çok mutlu olan engelli gençler, onlarla sohbet etmeyi, fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi. Down Sendromlu gençlerin aileleri de bu anlamlı günde onları yalnız bırakmadı. Bahar Dalları dizisinde Bilge karakterini canlandıran Nurcan Eren, gençlerle sohbet ederken duygulanarak gözyaşlarını tutamadı.

Eyüp Belediyesi'nin engelli gençlerle ilgili sosyal sorumluluk projelerinin devam edeceğini belirten Başkan İsmail Kavuncu projeyle ilgili şunları söyledi: "Gençlerimizin kendilerine olan özgüvenlerini artırmak, ailelerinin desteğiyle yaşamını sürdüren bu çocuklarımız için kendi emeklerinin karşılığını alabilecekleri, eğlenerek harçlıklarını çıkarabilecekleri bir proje hazırladık. Bu projemiz bütün sosyal tesislerimizde uygulanacak. Bizi bu güzel, anlamlı günümüzde yalnız bırakmayan Bahar Dalları ekibine çok teşekkür ediyorum. Eyüp Sultan'daki Ensari Konağı'nda çekilen Bahar Dalları dizisi, yine çok önemli sosyal konularımızdan birini, organ bağışını işliyordu. Dizi oyuncularımız Altan Erkekli, Sumru Yavrucuk ve diğer arkadaşlarımız birçok sosyal sorumluluk projesinde gönüllü olarak yer aldı. Bu gün de yine bizi yalnız bırakmayarak hem Eyüplü engelli gençlerimizi, hem ailelerini, hem de bizleri çok mutlu ettiler. Sağolsunlar. Sanat dünyasının bu tür önemli sosyal konularda öncülük yapması çok önemli. Bu çocuklar hepimizin çocukları. Ben de bir babayım ve dualarımız hep onların sağlıklı, mutlu, vatanına yararı dokunan birer fert olmaları için. Bu kardeşlerimizin toplumdan dışlanmadıklarını toplumun bir parçası olduklarını hissetmelerini istedik. Bu gün burada çocuklarımız işe girdi ve zaman zaman burada sizlere servis yapacaklar. Müzisyenler Kahvesi'ne gelip onların servis ettiği kahveleri, çayları Haliç manzarasında içmenin keyfini yaşayacağız."

Bahar Dalları dizisinin başrol oyuncusu Sumru Yavrucuk ise bu tür projeleri her zaman desteklediğini belirterek "Bunu bir başlangıç olarak kabul edip çocuklarımızı daha farklı alanlarda görmek istiyorum. Bu çocuklarımızın hayata hazırlanması ve toplumun içine karışması ailelerinin de mutluluğu demektir. Çok ciddi bir alana hitap ettiğinizi düşünüyorum ve Bahar Dalları adına duyarlılığınız adına teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Engelli çocukların her fert gibi yaşam ve çalışma hakkına sahip olduğunu ifade eden Altan Erkekli de şunları söyledi: "Onları hayatın içinde bu derece mutlu görmek hepimizi mutlu etti. Bu tür sosyal sorumluluk projelerine her zaman destek vermeye devam edeceğiz. Aynı duyarlılığı, diğer belediyelerimizden, kurumlardan, halkımızdan bekliyoruz." dedi.

Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, günün sonunda engelli gençlere tuttukları takımları simgeleyen hediyeler dağıttı.

Eyüp Belediyesi'nin "Gel Eyüp'te Yok Engel" adlı sosyal sorumluluk projesine ilk etapta ilçedeki 10 engelli genç dahil edildi. Ailelerinin de onayı alınarak çalıştırılan gençlerin sayısının ilerleyen günlerde yeni taleplerle arttırılması hedefleniyor. (CİHAN)

Bu haber toplam 7108 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.