1. HABERLER

  2. ARAŞTIRMALAR

  3. Evlilik Erkeklerin İşini Olumlu Etkiliyor

Evlilik Erkeklerin İşini Olumlu Etkiliyor

İş ve insan kaynakları sitesi Yenibiris.com, üyeleri arasında düzenlediği bir anket ile çalışanların iş performansları ile evlilik arasındaki ilişkiyi araştırdı.

A+A-

 Türkiye'nin iş ve insan kaynakları sitesi Yenibiris.com, üyeleri arasında düzenlediği bir anket ile çalışanların iş performansları ile evlilik arasındaki ilişkiyi araştırdı. "Çalışırken evlenmeniz iş performansınızı etkiledi mi?" sorusunu 12 bin 163 kişinin yanıtladığı ankette erkekler, evliliğin iş performanslarına olumlu katkı yaptığını belirtirken kadınlar tam tersini düşünüyor.

Kadın ve erkeklerin ayrı ayrı değerlendirildiği ankette, erkeklerin yüzde 26'sı çalışırken evlenmenin iş performanslarını "olumlu" etkilediğini belirtti. Olumsuz etkilendiğini ifade eden erkeklerin oranı ise yüzde 16'da kaldı. Erkeklerin yüzde 9'luk kesimi ise herhangi bir etki hissetmediği ifade etti.

Anket sonuçları kadınlarda bu durumun tam tersi olduğunu gösterdi. Kadınların yüzde 21'i çalışırken evlenmiş olmanın işini olumsuz etkilediğini dile getirdi. "Olumlu etkileri oldu" diyenler yüzde 13'te kaldı. Kadınların yüzde 15'i ise değişen bir şey olmadığını belirtti.

Psikolog Merve Tepeli Yürüten, anket sonuçlarını geleneksel aile yapısına bağlıyor: "Kişinin yeni bir aile kurması yani kendi çekirdek ailesini oluşturması durumunda, erkek zaten önceki ailesinde sahip olduğu düzeni devam ettiriyor. Tek fark okulun yerini çalışma hayatının alması. Bekar ve yalnız bir dönem geçirmiş olsa bile evlenmek tekrar aile düzenine dönmek oluyor.

Ancak kadın daha fazla değişiklik yapmak zorunda. Kadın için de okul, yerini çalışma hayatına bırakıyor ama bir de evle ilgili olarak annesinin rolünü, görevlerini ve sorumluluklarını da üstleniyor. Böylece yük daha da artmış oluyor. Bu nedenle sonuçlar kadın-erkek değerlendirmeleri açısından oldukça farklı ve anlamlı çıkıyor. Çözüm, yeni evli çiftlerin işbölümü, rolleri ve sorumlulukları sağlıklı olarak paylaşmalarında yatıyor." 

Bu haber toplam 3542 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.