1. HABERLER

  2. PSİKOLOJİ

  3. Evlenecek çiftler evlenme okuluna gitmeli

Evlenecek çiftler evlenme okuluna gitmeli

Son yıllarda boşanmalarda yaşanan artış çeşitli çözüm önerilerini de gündeme getiriyor. AK Parti Yozgat Milletvekili Osman Coşkun, boşanma oranlarının ürkütücü boyutlara ulaştığına dikkat çekerek 'Evlilik Okulu' kurulmasını önerdi.

A+A-

Coşkun hazırladığı projeyi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'ya gönderdi.

Osman Coşkun, Evlilik Okulu vesilesiyle evliliklerin daha bilinçli hale getirilmesini istiyor. En fazla boşanmanın, evliliğin ilk 5 yılında görüldüğüne dikkat çeken Coşkun, ailelerin de bilinçli davranması gerektiğini söylüyor. Coşkun, "Aileler, kızları ya da oğullarının evliliğe hazır olup olmadığından daha çok ekonomik konuları ön planda tutuyor." diyor.

Hazırladığı proje hakkında bilgi veren Coşkun şunları anlattı: "Boşanmaların artmasındaki en önemli etken; aile kurumunun her türlü etkiye açık bırakılıp diğer yandan korunması için herhangi bir önlem alınmamasıdır. Çiftlerin aile birliğini sürdürmekteki bilgi eksikliği boşanmalara neden oluyor. Bu sebeple bir evliliği yaşatmak için gerekli olan asgari düzeyde psikolojik, cinsel, kültürel, kişisel gelişim becerilerinin evlenmek isteyenlere kazandırılması gerekmektedir."

Evlenen çiftlerden resmî nikâh kıyılırken sağlık raporu istendiğini dile getiren milletvekili Coşkun, çiftlerin evlilik eğitimi aldığına dair belgenin de istenmesini önerdi. Çiftlere, aile ile ilgili her türlü bilginin evlilik okullarında uzmanlarca verilmesinin boşanmaları azaltacağını belirten Coşkun, şöyle konuştu: "Resmi istatistikleri incelediğinizde boşanmaların en önemli sebebi geçimsizlik olarak belirtiliyor. Birçok çift, yaşanan en küçük olayı büyütüyor."

Yapılan istatistiklerde boşanmaların en çok yaşandığı bölgelerin başında ilk sırada yer alan Ege'yi Marmara, Akdeniz ve İç Anadolu bölgeleri izliyor. Boşanma olayları en fazla İzmir'de yaşanıyor. Ayrıca Denizli, Muğla, Uşak, Antalya, İstanbul, Kırşehir ve Zonguldak, ayrılıkların yaşandığı illerin başında geliyor. En az boşanma ise Siirt, Hakkâri, Bitlis ve Şırnak illerinde tespit edildi.

Zaman

Bu haber toplam 2369 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.