1. HABERLER

  2. PSİKO-MAGAZİN

  3. Eski Fransa First Lady'si Carla Bruni: "Kadının Yeri Evidir"

Eski Fransa First Lady'si Carla Bruni: "Kadının Yeri Evidir"

Eski Fransa First Lady'si Carla Bruni, 'kadının toplumdaki yeri'ne ilişkin tartışmalı sözlere imza attı. 'Kadının yeri evidir' dedi.

A+A-

Bir zamanların pop starı ve Fransız sosyetesinin önemli ismi Carla Bruni, tadının toplumdaki hayatına dair açıklamaları ile Fransa'da yine tartışılan kadın oldu.

Fransız Vogue dergisine konuşan 44 yaşındaki Bruni, “Benim neslimdeki kadınların, feminist olmasına gerek yok” derken, kadının yerini evinde çocuklarının yanı olduğuna inanadığını söyledi. Eski bir süper model olan Bruni, psikanaliz seasanlarına da atıf yaptığı röportajda şunları anlattı:

“ Feminizm konusunda çığır açmış öncü isimler var. Ancak ben kesinlikle aktif bir feminist değilim. Aksine bir burjuvayım. Aile hayatını ve her gün aynı şeyi yapmayı seviyorum. Hatta bazı açılardan bakıldığında, sekiz sene psikanaliz seanslarına katılmama karşın en nihayetinde bazı açılardan anneme benzedim.”

Kesinlikle aktif bir feminis olmadğının altını çizen Carla, " Ben bir burvuvayım. Aileme aşığım. Hergün aynı şeyleri yapmaya bayılıyoru" diyerek ev yaşantısının kadın için önemli olduğunu ve kadının yerinin de evi ve çocuklarını yanı olduğunu söyledi. 

Star 

Bu haber toplam 4972 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.