1. HABERLER

  2. KONGRE-SEMİNER

  3. Erteleme Davranışı Konulu Konferans Verildi

Erteleme Davranışı Konulu Konferans Verildi

Doğu Akdeniz Üniversitesi Öğrencileri Tarafından, Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bekir Özer Öncülüğünde "Erteleme Davranışı" Konulu Konferans Düzenlendi.

A+A-

Doğu Akdeniz Üniversitesi, psikolojik danışmanlık ve rehberlik kulübü öğrencileri tarafından, eğitim bilimleri bölüm başkanı Prof. Dr. Bekir Çzer öncülüğünde "Erteleme Davranışı" konulu konferans düzenlendi.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi, PDR Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayhan Demir'in konuşmacı olarak katıldığı konferansta, üniversite öğrencileri üzerinde yapılan çalışmalarda öğrencilerin %90'ında erteleme davranışı görüldüğü ve erteleme davranışlarının bir süre sonra pişmanlık, yetersizlik gibi sonuçlar doğurmasıyla psikolojik problemlere yol açtığı üzerinde duruldu.

Ertelemeyi; kısaca yapılması gereken bir işi yapmaktan kaçınma olarak adlandıran Prof. Dr. Demir; özellikle akademik etkinliklerde öğrencilerin sık sık erteleme davranışında bulunduklarına ve bu durumu alışkanlık haline getirmelerine değinerek; erteleme davranışının düzeltilebileceğine değindi.

ODTÜ'de Ertelemeyi Engelleme Grubu kurulduğundan ve kısa vadede grubun ertelememeyi başarabildiğinden söz eden Prof. Dr. Demir; ertelemenin bir hastalık olmadığını; ancak uzun vadade kronikleşerek duygusal anlamda sıkıntı yarattığını sözlerine ekledi.

Haberler.com

Bu haber toplam 5798 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.