1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Engellilerden Okuluma Dokunma kampanyası

Engellilerden Okuluma Dokunma kampanyası

ALTINOKTA Körler Derneği, Niğde Cemil Meriç Görme Engelliler İlköğretim Okulu’nun kapatılması üzerine "Okuluma Dokunma" kampanyası başlattı.

A+A-

HÜRRİYET - ALTINOKTA Körler Derneği, Niğde Cemil Meriç Görme Engelliler İlköğretim Okulu’nun kapatılması üzerine "Okuluma Dokunma" kampanyası başlattı.

Sevil Sabancı Altınokta Körler Eğitim ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Derneğin Eğitim Sekreteri Halil Köseler, eğitimin engelli bireyler için de çok önemli işlevleri olduğunu ifade etti.

Görme engelli vatandaşların eğitim olanaklarından yararlanma oranının son derece düşük olduğunu belirten Köseler, "Milli Eğitim Bakanlığı’nın bir süreden beri görme engellilerin eğitimi alanında, eğitim kalitesini düşüren uygulamalarıyla karşılaşmaktayız. Bunun en son ve acı örneği Niğde Cemil Meriç Görme Engelliler İlköğretim Okulu’nun Temmuz 2008 tarihinde kapatılmasıdır. Söz konusu okulun kapatılması öğrencisizlikten değil, kasıtlı olarak öğrencisizleştirmekten kaynaklanmıştır" diye konuştu.

2005 yılından itibaren öğrenci kaydının durdurulduğunu, üç yıl sonra da öğrenci sayısının azlığı gerekçesiyle okulun kapatıldığını ileri süren Köseler, okulun kapatılmasıyla ilgili "Okuluma Dokunma" kampanyası başlattıklarını söyledi.

Bu haber toplam 2148 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.