1. HABERLER

  2. ÖZEL EĞİTİM

  3. ENGELLİ GENÇLİK FESTİVALİ BAŞLADI

ENGELLİ GENÇLİK FESTİVALİ BAŞLADI

Adana Kent Konseyi Engelli Meclisi nin Düzenlediği, Sabancı Vakfı nın da Destek Verdiği "5. Uluslararası 19 Mayıs Engelli Gençlik Festivali" Başladı.

A+A-

Adana Kent Konseyi Engelli Meclisi nin düzenlediği, Sabancı Vakfı nın da destek verdiği "5. Uluslararası 19 Mayıs Engelli Gençlik Festivali" başladı.

Festivalle ilgili olarak düzenlenen yürüyüş öncesi açıklama yapan Milli Eğitim Müdürü Abdulgaffur Büyükfırat, 19 Mayıs ın Türkiye Cumhuriyeti için çok önemli olduğunu belirterek, festivalin bugünlerde yapılmasının daha büyük anlam taşıdığını kaydetti. Engellileri engelli olarak görmediğini anlatan Büyükfırat, "Asıl engelli sevgisiz, şefkatsiz ve merhametsiz olanlardır. Sevgisizlik en büyük engeldir." diye konuştu.

Adana Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı İpek Kobanal, da geleneksel hale getirdikleri Engelli Gençlik Festivali nin bu yıl 4 üncüsünü düzenlediklerini belirterek, bunun uzun yıllar devam edeceğini bildirdi. Kobanal, festivale Romanya, İngiltere, Bulgaristan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan, İsveç, Suriye den 92 engellenin katıldığını söyledi. Konuşmaların ardından Yeni Yaşam Özel Eğitim ve Rehabilitasyon merkezi öğrencileri Çanakkale konulu bir oyun sahnelediler.

Daha sonra belediye önünde toplanan engelliler, belediye bando ekibi eşliğinde ellerinde Türk Bayraklarıyla Atatürk Parkı na kadar yürüdü. Açılış programına katılamayan Adana Valisi İlhan Atış, yürüyüşte yer alarak engelli vatandaşlarla birlikte yürüdü. Festivalle ilgili basın mensuplarına açıklama yapan Vali Atış, dünyadaki en önemli engelin sevgisizlik olduğunu ifade ederek, "Sevgiyle dolu insanın mutlu olmaması için hiçbir sebep yoktur. Engelli olmak, mutlu olmaya engel değildir. Bütün insanlarda ortak olan sevgidir. Onu yeşerttiğimiz, içimizde büyüttüğümüz takdirde hiçbir şey bizim için engel olamaz." dedi.

Yürüyüşten sonra, Atatürk Anıtı na çelenk sunulmasının ardından engelli öğrenciler hazırladıkları gösterileri sundu. Havanın sıcak olması nedeniyle bunalan engelliler parktaki çeşmeye akın etti. Engelliler, ellerini yüzlerini ve başlarını yıkayarak sıcağın etkisini azaltmaya çalıştı. (CİHAN)

Bu haber toplam 3725 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.