1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Emre Konuk: Türk Psikologlar Derneği Başkanlığına Adayım

Emre Konuk: Türk Psikologlar Derneği Başkanlığına Adayım

Türk Psikologlar Derneği 35. Olağan Genel Kurul Toplantısı 15 Nisan 2018 Pazar günü Ankara'da yapılacak. Emre konuk 35. Olağan kurulda Dernek başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

A+A-

Haber: Maruf BEÇENE / Aktüel Psikoloji


Türk Psikologlar Derneği 35. Olağan Genel Kurul Toplantısı 15 Nisan 2018 Pazar günü, 10.00–17.00 saatleri arasında TED Üniversitesi Ziya Gökalp Caddesi No: 47 Kolej adresinde bulunan "Çok Amaçlı Salon" ANKARA adresinde yapılacaktır.

Ruh sağlığı yasa tasarısının meclise sevkedildiği bu günlerde 35. Olağan Genel Kurul Toplantısının daha zengin bir gündem ve yoğun katılımla toplanması bekleniyor.

Birden çok kişinin aday olmasının beklendiği genel kurulda Klinik Psikolog Emre Konuk'ta adaylığını açıkladı. Sosyal medya hesabında ve mesleki mail gruplarında adaylığını yazılı bir açıklamayla duyuran Emre konuk tüm psikologları 35. olağan kurula katılmaya davet etti. Davet yazısında şu ayrıntılara yer verildi:

Değerli Meslektaşlarım,

Ruh Sağlığı Yasa metni Komisyonda oluşmuş ve Meclise gönderilmiştir.  Büyük ihtimalle çok uzak olmayan bir gelecekte Meclis gündemine gelecektir.

Ekte yasa metniyle ilgili eleştiri ve önerilerimizi bulacaksınız.

Kısaca özetleyecek olursak:

- Yasa metni gelişmekte olan ülkemizin ihtiyaçlarını karşılamaktan çok uzaktır. Yaklaşık 200.000 ruh sağlığı uzmanı açığı vardır ve nüfusumuz yılda 1.200.000 artmaktadır.

- Yasada ruh sağlığı hizmetinin ekip halinde verilebileceği öngörülmekte ve serbest çalışmadan tek kelimeyle söz edilmemektedir. Meslektaşlarımız önümüzdeki yıllarda başka işler aramak zorunda kalacaklardır.

- Yasa metni ruh sağlığı ile ilgili neredeyse önemli hiçbir meseleyi halletmemiş, çözümleri yasa çıktıktan sonra kimin yayınlayacağı belli olmayan yönergelere bırakmıştır.

- Meslek standartları, Psikoterapi ve diğer yeterliklerle ilgili kriterler, Meslek Örgütleri tarafından oluşturulacak bir Akreditasyon Kurulu tarafından oluşturulmalı ve yürütülmelidir. Bu kurul hem ülkemizin ihtiyaçlarını hem her meslek kuruluşunun kendi çıkarlarını gözeterek çalışacaktır.

- Ekte daha ayrıntılı dile getirdiğimiz eksikler ve yanlış ele almaların konuya yabancı Milletvekillerinden oluşan komisyon tarafından gereğince değerlendirilemeyeceği açıktır. Bu nedenle görüşmelerin Meclis’te askıya alınmasının yerinde olacağını düşünüyoruz. Meslek örgütleri farklı bir perspektiften hızla çalışmaya başlayabilir ve kesinlikle bir yıldan çok daha kısa bir sürede sonuca ulaşabilir.

PDR Derneği ve Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği eğer Türk Psikologlar Derneği böyle bir girişimde bulunursa kendilerinin de konuyu gözden geçirebileceklerini dile getiriyor..  

15 Nisan’da TPD Genel Kurul’u toplanıyor. Yukarıda ve ekte dile gelenler açısından değerlendirme yapıp çalışacak bir Yönetim Kurulu oluşturulabilirse her şey köklü bir biçimde değişebilir.

Birçok meslektaşımın da önerisiyle Genel Kurul’da adaylığımı koymaya karar verdim. Geçmiş’te, TPD İstanbul Şube’de 12 yıl Yönetim Kurulunda çalıştım, başkanlık yaptım. ’99 depreminde ve sonrasında çok kapsamlı çalışmalar yaptık. 

Sizlerden ricam, 15 Nisan Pazar günü Ankara’da toplanacak Genel Kurul’a katılmanız ve ülkemize yakışacak, meslektaşlarımızın çıkarlarını kollayacak ve gelişimlerine katkıda bulunacak bir Yönetim Kurulu’nun oluşumuna katkıda bulunmanızdır.

Emre Konuk, Klinik Psikolog


 

Bu haber toplam 14449 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler