1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Ece Su Gözyaşlarıyla Toprağa Verildi

Ece Su Gözyaşlarıyla Toprağa Verildi

Sirkeci’de 5 yaşındaki Ece Su Yılmaz’ın hayatını kaybettiği kazada, otomobilin denize düştüğü arabalı vapurun kaptanı ve iki gemici, taksirle ölüme sebep olmaktan sevk edildikleri mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

A+A-

Harem seferini yapmak üzere önceki gün öğlen saatlerinde hareket eden ‘Sadabat’ arabalı vapurunda yaşanan kaza sonrasında açılan soruşturmada savcı tutuklama istese de, mahkeme olayda ihmali olduklarından şüphelenilen tüm zanlıları serbest bıraktı. Kazada, Mine Yılmaz’ın kullandığı otomobil, arabalı vapurdan denize düştü. Otomobilde bulunan Mine Yılmaz ve Ebru Güleren Yılmaz kendi çabalarıyla kurtuldu. Şaziye Güleren ve Ebru Güleren Yılmaz’ın 5 yaşındaki kızı Ece Su ise, sulara gömülen araçtan deniz polisi tarafından çıkarıldı. Ece Su iskeleye çıkarıldığında hayatını kaybetmişti. Çok su yutan 61 yaşındaki Şaziye Güleren yoğun bakıma kaldırıldı.  

GEMİLERİN SESLERİNİ KARIŞTIRDIM

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı kazayla ilgili soruşturma başlattı. Bakanlığın özel heyeti dün sabah İstanbul Liman Başkanlığı’na gelerek, arabalı vapurun kaptanı Erkan Atalay İm ve gemi personeli ile iskeledeki görevlilerin ifadelerini aldı. Ayrıca vapurda tatbikat yapıldı. Savcılığa çıkarılan Kaptan İm ve iki gemi personeli için nöbetçi savcı, taksirle bir kişinin ölümüne sebep olmaktan tutuklama istedi. Nöbetçi mahkeme, denizcilerin hepsini tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı. Kaptan Erken Atalay İm’e ise yurtdışına çıkış yasağı konuldu. Kaptan İm ifadesinde, “İki yıldan bu yana bu geminin süvarisiyim. Yanıma bir gemi yanaştı. Yanaşan geminin çıkarttığı sesi ben neta zannederek öbür tarafa yöneldim. Gemimi hareket ettirdim. Kurtarmak istediysem de aracın geri geri kaydığını görünce sıkışıp içindekiler tamamen ezilir diye tekrar manevra ettim” dedi.

BERGÜZAR’IN İSYANI

VAPUR faciası sonrası, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner’in önceki gün kaza kurbanlarının yakınlarına geçmiş olsun ziyareti, büyük tepki çekti. Aydıner hastane çıkışı, “Bunlar görünmez kazalar, oluyor böyle şeyler” deyince, aileyi yakından tanıyan ünlü oyuncu Bergüzar Korel, ‘Twitter’dan çok sert tepki verdi ve şunları söyledi:

“Oluyor böyle, bunlar görünmez kazalar”diyen Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner”
 “Bu görünmez kaza değil. Peşini bırakmayacağız”
 “Bizim CAN’ımız gitti. Ece’miz gitti. Bir anne evlatsız kaldı, diğer annemiz yaşamak için mücadele ediyor.”
 “Kaza, feribotun kapak kapanmadan iskeleden ayrılması sonucu meydana geldi...!!!! Biraz insan olun biraz yürekli olun! BİRAZ!!!!!!”
 “Sağlıklı bir yavru için lösemi deyip “zaten ölecekti” imasında bulunan zihniyet. Ben size ne diyeyim, ne edeyim? VİCDANSIZLAR”

KAMERA YOKTU DÜN VAR OLDU

İDO’dan kaza sonrası sözlü yapılan ilk açıklamada, gemide kamera bulunmadığı belirtildi. Ancak dün, geminin tam da otomobilin düştüğü kapağı gösteren kameraları olduğu ortaya çıktı. İDO bunun üzerine dün şu yazılı açıklamayı yaptı: “Araç yüklemesi yapılan tüm gemilerimizde kamera bulunmakta olup, yaşanan kazanın da görüntüleri mevcuttur. Kazayla ilgili kamera görüntüleri, savcılık ve Ulaştırma Bakanlığı yetkililerince incelenmektedir.”

KAZANIN tek kurbanı küçük Ece Su Yılmaz, dün gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı. Cenazeye, anne Ebru Güleren Yılmaz’ın çalıştığı Karadayı dizisinden Kenan İmirzalıoğlu, Bergüzar Korel, Şebnem Dilligil, Başak Okay, Leyla Tuğutlu, Barış Falay, Aslı Orcan ile Halit Ergenç de katıldı.

Bu haber toplam 3482 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.