1. HABERLER

  2. AİLE SAĞLIĞI

  3. Ebeveynler iyi örnek olmalı

Ebeveynler iyi örnek olmalı

HAMBURG Türk Kadınları Kültür Derneği'nde düzenlenen toplantıda psikolog Menderes Başcı, çocukların eğitiminde anna ve babanın rolünü anlattı.

A+A-

Dernek başkanı Birsen Çelik’in yönettiği toplantıda psikolog Menderes Başcı, 70’li yıllardan günümüze aile, babalık ve anneler konusundaki araştırmalardan, çocukların eğitimine verilen öneme değindi.

Özellikle annelerin çocuklarla bağlarının iyi olmasına rağmen, babasız gelişen çocukların kişilik sorunları yaşadığına dikkat çeken Başcı, ailede annenin kız çocuklar için eş, kadın olarak babaların da erkek çocuklar için iyi bir erkek, baba örneği teşkil ettiğini dile getirdi. Eğitim toplantılarına öncülük yapanların anneler olduğunu söyleyen Başcı, babalar için önyargıların olduğunu söyledi. Çocuklarda erkeklik, kişilik ve gelişim alanındaki eksikliğin babasızlıktan kaynaklandığını da söyleyen Başcı, "Temelden yani 0,1,2,3 yaş gibi durumlarda çocuk alternatif kişiyle, yani babayla iletişim kuramadığı takdirde ileride gelişim ve iletişim durumlarında zorluk çeker” dedi.

Bu haber toplam 4595 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.