1. HABERLER

  2. PSİKİYATRİ

  3. Dürtü Kontrol Bozuklukları Önemsenmeli!

Dürtü Kontrol Bozuklukları Önemsenmeli!

Psikiyatri Doktoru Uz. Dr. Mustafa Kablan Kürklü, dürtü kontrol bozukluğu olan Tırnak yeme hastalarının, hastalıklarını çözememeleri durumunda psikiyatri doktoruna başvurmalarını tavsiye etti.

A+A-

BATMAN - Uzmanlar "Dürtü Kontrol Bozukluğu" rahatsızlıkları arasında bulunan tırnak yeme alışkanlıkları olan hastaların hastalıklarını çözememeleri durumunda psikiyatri doktoruna başvurmaları tavsiyesinde bulundular. Tırnak yeme alışkanlığı dürtü kontrol bozukluğu denilen bir rahatsızlığa girdiğini söyleyen psikiyatri doktoru Uz. Dr. Mustafa Kablan Kürklü "Bunun gibi başka rahatsızlıkların etkisi vardır dürtü kontrol bozuklukları içerisinde. Bu tür dürtü kontrol bozukluklarını kendi başlarına çözmeleri çok fazla mümkün olmaya bilir. Nadiren bazıları bu işin üstesinden gelebilirler. O nedenle hastalar kontrolsüz olduklarını düşünüyorlar ise bir psikiyatriye gitmeleri şart." dedi.

Dürtü kontrol bozuklukları grubundaki diğer rahatsızlıkların altında obsesif kişilik özellikleri olduğunun altını çizen Uz. Dr. Mustafa Kablan Kürklü, "Çözümü yok mu var tabi. Bunu davranışlı tedavi yöntemleriyle bir takım eğitimlerle uyum sağlarsa hasta kişi tedavisi var. Çokta ayrıntılı bir rahatsızlık değil. Dürtü kontrol bozukluğu olan bir kişin arkasında obsesif kompulsif bozukluğuna benzer bir takım psikiyatrik rahatsızlıkların olma ihtimalide var. Ama sadece tırnak yeme gibi bir dürtü kontrol bozukluğu varsa arkasından illa şu hastalık, bu hastalık gelecek demek çok doğru değil. Çokta anormal bir durum değil kontrol edilebilinir bir hastalık.

Kontrollü bir tedaviyle, bir takım davranış tedavi yöntemleriyle bu olumsuz davranışı düzeltmenin mümkün olacağını söyleyen Uz. Dr. Mustafa Kablan Kürklü, "Bu tür hastaların yaş gurubu yoktur. Küçük yaş grubundan yaşlılara kadar her grupta mevcut olabiliyor maalesef." Dedi. Kürklü, "Biyolojik olarak dürtü kontrol bozuklukları olan hastalarda, tırnak yemelerinden dolayı ciddi bir hastalığa yol açabileceği söylenemez. Ancak elinin sürekli ağzında olması enfeksiyonla ilgili bir takım sorunları ortaya çıkarabilir onun dışında fazla bir sorun olacağını düşünmüyorum."ifadelerini kullandı.

(M. Salih Özcan - İLKHA)

Bu haber toplam 9745 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.