1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Dünyaca Ünlü Psikoterapistler Bergama'da buluştu

Dünyaca Ünlü Psikoterapistler Bergama'da buluştu

Hekim Galenos'un Asklepion'da uyguladığı yöntemleri yeniden deniyor.

A+A-

DİKİLİAJANS.NET - Dünya'nın ilk sağlık yurtlarından birisi olan Bergama Asklepion'da bir araya gelen ve her biri kendi alanında üne sahip psikoterapistler binlerce yıl önce Hekim Galenos'un Asklepion'da uyguladığı yöntemleri yeniden deniyor. Bu kongre ile birlikte günümüzde modern psikoterapinin geliştirdiği benzer yöntemler yüzyıllar öncesinden gelen Asklepion ruhu ile buluşuyor.

Türkiye Grup Psikoterapileri Derneği İstanbul Şubesi ile Bergama Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği Grup Psikoterapileri Kongresi'nin 34'ncüsü Bergama Asklepion' da başladı. Asklepion yüzyılların deneyiminden damıtılmış iyileştirme yöntemleri olan rüya yorumlarıyla , dramalarla ve müzikle hastaların tedavi edildiği günlerini bu kongre sayesinde yeniden yaşamaya başladı.

Üç gün sürecek olan kongreye yurtiçi ve yurt dışından yaklaşık 200 kişilik uzman ve bilim adamı katıldı. İlk olarak 1975 yılında başlayan ve 1984 yılından bu yana dünyanın ilk ruhsal tedavi merkezi Bergama Asklepion Sağlık Yurdu'nda gerçekleştirilen kongre, bu yıl da Bergama Belediyesi'nin desteği ile düzenlendi.Kongre açılış töreni ile başladı. Törene Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Uslu, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Abdullah Özden Doğan, Müze Müdürü Adnan Sarıoğlu, Belediye Meclis Üyeleri, Bergama protokol üyeleri, bilim adamları ve davetliler katıldı.

Kongrenin açılış konuşmasını Düzenleme Kurulu Adına yapan Kongre Başkanı Dr. Psikolog Nevzat Uçtum Muhtar, Dünyanın ilk sağlık yurtlarından birisi olan Asklepion'un tarihte psikoterapinin ilk uygulandığı yerlerden birisi olduğuna işaret ederek, kongrenin her yıl Bergama'da düzenlenmesinin tesadüfi olmadığına dikkat çekti. Dr. Psikolog Muhtar, "Bizim için Asklepion'un anlamı çok büyük. Bu yıl sağlık ve yenilenme tanrısı Asklepios'a adanmış, "ölümün giremediği" bu tapınakta, onun çağrısına uyarak, biz de sağlığa, iyileşmeye, arınmaya, barışa, içimizdeki güce, yani salutogenez kavramına ağırlık veriyoruz. Yine drama, yine dans, yine rüya yorumlarıyla bu konuyu uluslararası bir katılımla işlemeye, incelemeye ve yaşama geçirmeye çalışacağız" dedi.

BAŞKAN GÖNENÇ; "PSİKOTERAPİ KONGRESİ'NİN BERGAMA İLE BÜTÜNLEŞMESİ İÇİN ÇABA GÖSTERECEĞİZ"

Daha sonra kürsüye gelen ve bir konuşma yapan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Psikoterapi Kongresi'nin Asklepion Sağlık Yurdu'nda yapılmasını çok önemsediğinin altını çizdi. Psikoterapi Kongresi'nin Bergama halkı ile bütünleşmesi için önümüzdeki yıldan itibaren daha çok çaba gösterileceğine dikkat çeken Belediye Başkanı Gönenç, "Kongre kapsamında daha farklı neler yapabileceğimizi, Psikoterapi Derneği ile karşılıklı oturup konuşacağız. Kongrenin yurtdaşlarımızla ve tarihi ilçemiz Bergama ile bütünleşmesi için belediye olarak elimizden geleni yapacağız" dedi. Her biri kendi alanında üne sahip bilim adamlarının kongreye katılmalarından dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Başkan Gönenç, "Her yıl olduğu gibi bu yılda kongre sayesinde bilime önemli katkılar sunulacaktır" dedi.

Başkan Gönenç konuşmasının son bölümünde, Psikoterapi Kongrelerinin başlamasında büyük emeği olan ve yaşamı boyunca Bergama'nın önemini her yerde anlatan Profesör Doktor Abdülkadir Özbek, Gülören Ünlüoğlu ve Aysel Özlü'yü de bu vesile ile bir kez daha andığını dile getirdi. Kongrenin açılış konuşmalarının ardından yurtdışından ve Türkiye'den davetli olarak katılan yaklaşık 200 bilim adamı ve akademisyen kongre çalışmalarına başladı.

KOKTEYLİ MÜZİK DİNLETİSİ VE DİPLOMA TÖRENİ RENKLENDİRDİ

Kongre açışının ardından akşam saatlerinde de tarihi Sağlık Yurdu Asklepion'da Bergama Belediyesi tarafından "Hoş Geldiniz Kokteyli" düzenlendi. Kokteyli öncesi Kongreye katılmak üzere Bergama'ya gelen Dr. Nevin Eracar, Bergama Turizm Derneği Başkanı Macit Gönlügür ve Çağrı Sevin tarafından müzik dinletisi yapıldı. Amatör bir ruhla sahneye çıkan üçlü yaptıkları müzikle dinleyenleri büyüledi. Dinletinin ardından diploma törenine geçildi. Törende genç psikologlar, yapmış oldukları çeşitli çalışmalara göre hak ettikleri sertifikalarını aldılar. Ardından Asklepion'un akşam serinliğinde davetlilere unutulmaz bir kokteyl verildi.
Üç gün süresince devam edecek olan kongre boyunca bilim adamları psikodrama ve yöntemleri üzere çeşitli tebliğler, büyük grup çalışmaları yapacaklar. Kongre Cumartesi günü son bulacak

Bu haber toplam 8386 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.