1. HABERLER

  2. DUYURULAR

  3. Diyanet Yeterlilik Sınavı Ne Zaman Yapılacak

Diyanet Yeterlilik Sınavı Ne Zaman Yapılacak

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB), yazılı ve sözlü sınavla Kur'an kursu öğreticiliği, imam-hatiplik ve müezzin-kayyımlık kadrolarına personel alımlarının 2013 yılı 2. sınavı 25 Ağustos'ta Yapılacak...

A+A-

Bu sene ilk defa 2.si  25  Ağustоs 2013'te  yapılacak olan Diyanet Yeterlilik Sınavı Başvuru İşlemleri Başladı. Başvuru işlemleri sayfasına ve diğer ayrıntılar şöyle:

 

Başvuru İşlemleri Sayfası İçin TIKLAYINIZ (Sadece Explorer Tarayıcı)

Başvuru Koşulları İçin  TIKLAYINIZ

Diyanet İşleri Başkanlığı Yeterlik Sınavı 25/08/2013 pazar günü saat 10.00’da 81 il merkezinde (Aday başvuru sayısı yetersiz olan ildeki adaylar, yakındaki ilde sınava alınacaktır) yapılacaktır.

Yeterlik Sınavına müracaat edecek adaylar öncelikle 35 TL (Otuzbeş TL KDV dâhil) sınav giriş ücretini, YEĞİTEK Döner Sermaye İşletmesi’nin T.C. Ziraat Bankası Başkent/ANKARA Şubesi, Türkiye Vakıflar Bankası Ankara Merkez Şubesi ve Türkiye Halk Bankası Küçükesat Şubelerinden herhangi birine, bulundukları yerlerdeki anılan bankaların şubelerinden “Kurumsal Tahsilât Programı” aracılığı ile 22/07/2013-05/08/2013 tarihlerinde yatıracaklardır. Sınav ücretini yukarıda belirtilen tarihlerde yatırmayanlar sınava müracaat edemeyeceklerdir. 

2. Sınav ücreti anılan bankalardan birine elden yatırılacak olup mektupla veya başka bir yolla sınav ücreti ödenmeyecektir.

3. Yukarıda belirtilen banka hesapları dışında başka hesaplara sınav ücreti yatırılmayacaktır.

4. Adaylar, sınav giriş ücretini yatırdıktan sonra 22/07/2013/-05/08/2013 tarihlerinde internet ortamında www.meb.gov.tr adresindeki “Merkezi Sistem Sınavları” bölümüne girerek e-başvurularını bireysel olarak yapacaklardır. Adaylar e-başvuru yaptıklarına dair belgeleri, başvurularını sisteme kaydetmelerinin ardından aynı adresten alabileceklerdir. 

5. Başvuru işlemlerinin hatasız, eksiksiz ve duyuruda belirtilen hususlara uygun olarak yapılmasından adayın kendisi sorumlu olacaktır.

6. Sınav başvuru tarihleri içerisinde sınav ücretini yatırmayan, e-başvuru kayıt işlemini tam olarak gerçekleştirmeyen adayların başvuruları ve bu konudaki itirazları dikkate alınmayacaktır.

7. Adaylar, sınav başvuru tarihleri içerisinde, e-başvuru formuna girmiş oldukları başvuru bilgilerinde değişiklik yapabileceklerdir. Adaylar e-başvuru yapmalarının ardından bilgilerinde değişiklik yapmaları halinde en son yaptıkları değişiklik geçerli olacaktır.

8. Bu duyuruda belirlenen esaslara uygun olmayan ve posta yolu ile yapılan müracaatlar ile 05/08/2013 tarihi mesai saati bitiminden sonra yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. 

Diyanet Yeterlilik Sınavının duyurusuna  tam metni için TIKLAYINIZ

Sınav Uygulama Takvimi 

Sınav Başvuru İşlemleri : 22 Temmuz - 5 Ağustos

Sınav Giriş Belgelerinin Yayımlanması: 12 Ağustos

Sınav Sorularının Açıklanması: 28 Ağustos

Sınav Sonuçlarının Duyurulması: 17 Eylül 2013 

Bu haber toplam 112599 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
22 Yorum