1. HABERLER

  2. GENEL-SAĞLIK

  3. Diyabetli Öğrencilere Bal Gibi jest

Diyabetli Öğrencilere Bal Gibi jest

Diyabet sorunu olan öğrencilere kolaylık. Buna göre diyabetli öğrencinin velisinin gerekli durumlarda çocuğunu sık sık ziyaret etmesine izin verilecek.

A+A-

Okullarda kan şekeri ölçümüne ve insülin yapılmasına izin verilecek ve mümkünse okullarda bunun için uygun mekanlar oluşturulacak.

Diyabet tedavisinde büyük önem taşıyan beslenmeye ilişkin olarak diyabetli öğrencilerin sınıflarında ara öğün almalarına izin verilecek. Kan şekerinin yüksek olduğu dönemlerde arkadaşlarına göre daha sık tuvalete çıkan diyabetli öğrenciyi öğretmeni anlayışla karşılayacak. Diyabetli çocuğun arkadaşlarının katıldığı beden eğitim dersleri, okul gezileri gibi aktivitelere katılması sağlanacak. Diyabetli öğrencinin kan şekeri düştüğünde bilişsel kapasitesinin de düşmesi nedeniyle sınav esnasında kan şekeri düşen öğrenciye sınav tekrarı gibi kolaylıklar sağlanacak. Ayrıca öğrencinin ağır kan şekeri düşmesi yaşamasına karşılık acilen kan şekerini yükselten glukagon iğnesinin okul buzdolabı kapağında bulundurulması sağlanacak.

ÖĞRETMENLERE BİLGİ

"Okul'da Diyabet Programı" ile öğretmenler diyabet hakkında doktorlar tarafından mektup ile bilgilendirilecek. Öğretmenlerin diyabetli çocukların kan şekeri dengelerini izlemeleri, kan şekeri dengesi iyi olmayan, düzenli kontrollere gitmeyen ve ruhsal zorlanma yaşayan çocukların desteklemelerinin istendiği mektupta öğretmenin çocuğun hekimine ulaşabileceği telefon numaraları da yer alacak.

Yenişafak

Bu haber toplam 2500 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.