1. HABERLER

  2. PSİKOLOJİ

  3. DIŞA DÖNÜKLER ŞİŞMAN

DIŞA DÖNÜKLER ŞİŞMAN

Japonya'da yapılan bir araştırma, kaygılı kişilerin genelde zayıf olduklarını, rahat ve dışa dönük insanların kilo almaya daha eğilimli olduğunu ortaya koydu.

A+A-

SABAH - Sonuçları "Journal of Psychosomatic Research" dergisinde yayınlanan araştırma, Japonya'nın kuzeydoğusunda yaşayan, 40-64 yaşları arasındaki 30 binden fazla kişi arasında yapılan anketlere dayanıyor. Katılımcıların, boyları, kiloları ve kişilikleriyle ilgili soruları cevapladıkları belirtildi.

Araştırmayı yöneten Tohoku Üniversitesi'nden Masako Kakizaki, sonuçların, "rahat ve dışa dönük" insanların diğerlerine oranla fazla kilolu olmaya daha eğilimli olduğunu gösterdiğini kaydetti. Erkekler arasında en dışa dönük kişiliğe sahip olanlarda obezite oranının, diğerlerine oranla 1,73 kez daha fazla olduğu, dışa dönük kadınlarda ise bu oranın 1,53 kat fazla olduğu tespit edildi.

"Çok kaygılı" sınıfına giren kişilerin ise "en az kaygılılara" oranla iki kat daha fazla oranda "düşük kilolu" oldukları belirtildi. Araştırma sonuçlarının, fazla kilo, obezite ve düşük kilolu kişilerin sorunlarının çözülmesi için daha etkili yöntemler bulunması yolunda yararlı olabileceği bildiriliyor.

 

Bu haber toplam 3381 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.