1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Dikkat! Aracınızı İnternette Satılık Görebilirsiniz!

Dikkat! Aracınızı İnternette Satılık Görebilirsiniz!

Bursa Oto Galericileri Odası Başkanı Hakan Yanık, internet üzerinden kendilerini galerici olarak tanıtan dolandırıcılara karşı vatandaşları uyardı.

A+A-

İkinci el araç almak için interneti tercih eden vatandaşları ikaz eden galericiler, kapora aldıktan sonra kayıplara karışan sahte galericiler olduğunu söyledi. Bursa Oto Galericileri Odası Başkanı Hakan Yanık, 2. el otomotiv piyasasında talebin çok olmasına rağmen istenilen sınıfta ve modelde araçların piyasada olmadığını dile getirdi.

Sıfır oto satan bayilerin 2. el satışlara yönelmesinin oto galericilerin satışlarını etkilediğini ifade eden Yanık, internet üzerinden yapılan satışlara tepki gösterdi.

İNTERNETTEKİ TUZAK

İnternet üzerinden kontrolsüzce yapılan satışların dolandırıcılığı artırdığını belirten Yanık, kanuni boşluklardan faydalanan bazı kişilerin piyasayı zarara uğrattığını ifade etti. Herhangi bir otomobilin fotoğrafını çekerek internet üzerinden satışa koyan dolandırıcıların kapora aldıktan sonra kayıplara karıştığını belirten Yanık, "Maalesef denetim eksikliği var. Vergi ödemeden internetten satış yapanlar bizi zarar ettirdi. İnternet ortamlarından gazete ilanlarına kadar kendilerini galerici olarak tanıtan insanlar var. Bunlara asla aldanmayın. Araba alacak olanlar, oda kayıtları vasıtasıyla iş yerinin ruhsatlarına ve vergi levhalarını incelemelidir. Odamıza şu ana kadar çok fazla ihbar geldi. Kapora aldıktan sonra ortadan kaybolan sahte galericiler, hem bizi, hem de vatandaşı mağdur ediyor. Kendi adına bastırdığı kartvizitlerle göz boyayan bu dolandırıcılara karşı herkes uyanık olsun. İnternet üzerinden satışa karşı değiliz. Ama sahte galericilere karşıyız. Otomobil alacaklar araçların teslim aldıktan sonra para versin" dedi.

video

Geçen sene ikinci el araç satışlarından memnun olmadıklarını ifade eden Yanık, galericilerin seçim öncesi hareketlilik beklediğini kaydederek, "2011 yılı olumlu geçecektir. Satışlarımız normale yakın seviyede devam ediyor. 2. el otomotiv sektörünü canlandırmak istiyoruz. Seçim hareketliliği bizim için önemli" şeklinde konuştu.

İHA

Bu haber toplam 3136 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.