1. HABERLER

  2. REHBERLİK

  3. Dershaneler de karne verecek

Dershaneler de karne verecek

Dershaneye devam eden öğrencilere süresi iki ayı geçmeyen dönemler için 1, süresi iki aydan fazla olan dönemler için ise her ay sınav sonuç belgesi verilecek.

A+A-

AKŞAM - MEB, Özel Dershaneler Yönetmeliği’ni yenilemeye hazırlanıyor. Taslağa göre, dershaneye devam eden öğrencilere süresi iki ayı geçmeyen dönemler için 1, süresi iki aydan fazla olan dönemler için ise her ay sınav sonuç belgesi verilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı, dershanelerin ÖSS ve Seviye Belirleme Sınavları’na (SBS) hazırlık programlarının ders saati sayılarını standarda bağlamayı planlıyor.

MEB, 5580 sayılı Özel Öğretim Kanunu doğrultusunda Özel Dershaneler Yönetmeliği’ni yenilemeye hazırlanıyor. MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü’nce hazırlanan yönetmelik taslağına göre, dershanelerde ÖSS’ye hazırlık programları en az 500 ders saati olarak düzenlenebilecek.

Bütün derslerden program düzenlenebileceği gibi yalnız bir veya birkaç dersten de hazırlık programları oluşturulabilecek. İlköğretimden sonra bir üst okulun giriş sınavlarına hazırlık ve SBS’ye hazırlık programlarının ders saati sayıları da belirlendi.

Bu çerçevede SBS’ye hazırlık programları en az 350 ders saati olarak düzenlenebilecek. Bu programların uygulanmasında okutulacak dersler, öğrencilerin hazırlandığı bir üst okulun giriş sınav sistemine veya devam ettiği sınıfın SBS’sine uygun olarak seçilecek.

İlköğretim ve liselerin ara sınıflarında takviye programları da yeniden düzenleniyor. Takviye programları 6. sınıflar için en az 200, 7. sınıflar için 250, 8. sınıflar için de 300 ders saati olarak uygulanabilecek.

SINAV SONUÇ BELGESİ VERİLECEK

Taslağa göre, dershaneye devam eden öğrencilere süresi iki ayı geçmeyen dönemler için 1, süresi iki aydan fazla olan dönemler için ise her ay sınav sonuç belgesi verilecek.

Sınav sonuç belgesinde öğrencilerin katıldığı sınavlar ve bu sınavlarda aldıkları puanlar, bir üst okulun giriş sınavına hazırlık pogramına devam eden öğrencilerin puanları, ilgili okulun sınav sistemindeki puanlama esasına uygun olarak yazılacak.

Taslağa göre, “dershanelerdeki eğitim personeli, diğer personel ve öğrencilerin kılık ve kıyafetlerinde ilgili yönetmelik hükümleri uygulanacak. Ancak dershanelerde öğrencilerin forma ve benzeri tek tip kıyafet giymeleri zorunlu olmayacak.’’

Bu haber toplam 2382 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.