1. HABERLER

  2. PSİKO-MAGAZİN

  3. Depresif Karakterli Bir Radyo Komedyeni...

Depresif Karakterli Bir Radyo Komedyeni...

Radyo dinleyicisinin 21 yıldır 'Bay J' olarak tanıdığı bir radyo starı o. Asıl adının Jerfi Benveniste olduğunu çok az kişi biliyor

A+A-

SERAL CUMALI


Bugüne kadar 6 televizyon programı yaptı ama kısa süre önce 'Benzemez Kimse Sana' yarışmasıyla televizyonda şöhreti yakaladı. Birçok kişiye göre yarışmanın birincisi oydu. 42 yaşındaki Jerfi Benveniste, çapkın ve komik Bay J'nin tam tersi depresif ve içine kapalı bir karaktermiş meğer.

Babam Alberto Benveniste birkaç nesildir İstanbul’da yaşayan İtalyanlardan. Annem Raşel Türk Musevi. Arkadaşları tanıştırıyor; o gün babam, annemi kayıkla gezmeye davet ediyor. Açılıyorlar ve kayıkta uzun uzun sohbet edip birbirlerini tanıma şansı buluyorlar. Çok sıcak bir aile ortamım oldu. Annem İspanyolca babam İtalyanca konuşurdu.

Türkçemi düzeltmek için sonraki yıllarda çok uğraştım. Babam gençliğinde kulüplerde İtalyanca şarkılar söyleyerek para kazandı. Evde babamın söylediği Napoliten şarkılarla büyüdüm. Müzik yeteneğim ondan. Evin tamamını, ruh hallerimiz dahil annem idare etmiştir. Çok zeki ve esprilidir. Mizah duygumu da ondan almış olmalıyım.

Nesillerdir İtalyan vatandaşıyız, bana ne vatandaşı olmak istiyorsun diye sorduklarında ‘İtalyan’ dedim. Ama gerçek bir Türk, Türkiyeliyim. Burada ikametle oturuyorum. Ama Türkiye’den başka bir yerde yaşamam; burası evim. Eski eşim Türktü, evleneceğim de Türk olacak.

“Şarkı söylerken keşfedildim”

Şişli’de mahallede top peşinde koşarak büyüdüm. Okumayı hiç sevemedim, sanatçı bir çocuktum. 16 yaşında sahneye çıktım. Gitar çalıp şarkı söyledim. İyi şarkıcıydım, uzun süre hayatımı müzisyenlikle kazandım. Ama müzisyenlik sonra hep ikinci planda kaldı. Üniversite hayatım 10 yıl sürdü. Boğaziçi’nde 2 yıl uluslararası ilişkiler, sonra ingilizce öğretmenliği okudum, konservatuvar, opera solistliği, Amerika’da UCLA’da (University of California Los Angeles) iki sene müzik...

Yaşım ilerliyordu, çalışmaya başladım. 1995’de karar verdim ve okumacam bitti. Annemle babam “Niye ders çalışmıyorsun?” baskısı yapmadı. Bence başarılı olmamın anahtarı odur. 1997-2001 arasında 300 reklam filmi müziği yaptım. O yıllarda sahnede, çocukluk arkadaşım olan ‘Geveze’ (Ünlü radyo karakteri) ile şarkı söylüyorduk. Bir gün, “Çok sempatiksiniz, radyoda program sunar mısınız?” teklifi aldık.

1991’de 21 yaşında Power FM’de radyoya başladım. 21 yıldır aralıksız radyo programı yapıyorum. Olağanın daha üstünde para kazanan bir radyo çalışanı oldum. 2010’da Doğuş Grubu’nun radyosu Virgin’e transfer oldum. ‘Bay J’ olarak yaptığım radyo programı boyunca söyleyeceğim her kelimeyi, ‘ah’, ‘of’lar da dahil önceden yazarım. Risk almaktan hoşlanmam.

21 senede RTÜK’le başım hiç derde girmedi. Sırrı; bel altı esprilerimi çocuklar bile dinleyebilir. Bay J olarak radyoda “Hayatımda çok fazla kadın var” deyince olumsuz tepki almadım, sanırım ihtimalle inanmadılar. Bay J karakteri çok iyi kalplidir ama ahlaklı olmamayı yaramazlık sayıyor. Dinleyicinin içindeki yaramaz çocuğu Bay J çıkarıyor.

Bu yüzden Bay J’ye çok gülerler, “Ah keşke ben de bu manyağın yaptıklarını yapabilseydim” diye düşünürler. Bay J, başarılı ve şanslı bir karakterdir ve tarafımdan 21 yıl iyi yönetilmiştir.

“İçime kapanığım”

Kapalı devre bir hayatım var. Depresif karakterli, içime kapanığım. Günlük hayatımda çok konuşmam. Ama acıklı şeyleri şakayla yaşanabilir yapan bir aileden geldim. Güle oynaya büyümek bana iyi geldi. Gülüp eğlenmezsek hayatın tadı çıkmaz. Bay J’nin aksine Jerfi aşık olunca hayatı duran biri. Aşık olduğum yerde stop ediyorum.

Her şey aşkın etrafında dönmeye başlıyor. İyi bir aşık olduğumu söyleyebilirim. Bir sevgilim var, şu an flört ediyoruz. O iş kadını. Yurtdışına öğrenci götürüyor. İlk eşimle 10 yıl evlilikten sonra boşandık. 10 yaşındaki oğlum Eros’u haftada bir görüyorum. Tekrar aile olmayı, çocuk sahibi olmayı isterim. Büyük aile seviyorum. Mükemmel aşçıyım. Suşimin çok iyi olduğunu söylerler. Aç kalmam, etrafımdaki kimse de aç kalmaz!

‘Televizyona süper bayılmadım’

‘Benzemez Kimse Sana’da birinci olmamamla ilgili; “Adım Hıdır elimden gelen budur” diyebilirim. Dizi teklifleri geliyor ama televizyona süper bayılmadım. Radyoda düzgün bir karakteri sevdirirseniz ölene kadar yayın yaparsınız. Ama televizyon öyle agresif bir dünya ki; reyting biraz düşünce program kaldırılıyor. Hevesle girdiğiniz bir işte hayal kırıklığına uğruyorsunuz. Hayal kırıklığı yaşamayı sevmiyorum...

(04.11.2012 tarihli Posta Karnaval'dan alınmıştır.)
Bu haber toplam 6873 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.