1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. CÜZDANIN GÜCÜ KADINA GEÇİYOR

CÜZDANIN GÜCÜ KADINA GEÇİYOR

Dünya krizi aşmaya çalışırken harcamalarda aslan payını alan kadınların önemi giderek artıyor

A+A-

Son birkaç yıldır yüzünü güldürecek parlak ışıklar ararken sürekli daha derin  karanlığa gömülen dünya, mortgage  kredilerinden ve borsadan yediği  silleden sonra, umudu kadınlara bağladı.  Gelirlerinde hızlı bir artış yaşayan kadınların alışverişteki söz hakkı  kadınlara şimdi de ‘yeni gelişen piyasa’ sıfatını yükledi.

Newsweek  Dergisi’nin hazırladığı 6 sayfalık dosyaya göre,  Yıllık  gelirlerinin toplamı 10.5 trilyon doları bulan kadınların önümüzdeki 5  yılın sonunda, bu gelirlerine 5 Trilyon daha eklemesi bekleniyor. Kadınlar
şimdilik, erkeklerin 23.4 trilyon dolarlık gelirleriyle başa çıkamıyor. Ama kadın  gelirinin artışındaki hız erkeklere fark atacak beklentisi, bu durumun da geçici olacağı yorumlarını tetikliyor. ABD’li Goldman  Sachs’ın açıkladığı bir  rapora göre, ‘Cüzdanın Gücü’  yavaş yavaş  kadının eline geçiyor. Zaten bugün yıllık 18.4 trilyon dolar olan tüketim harcamalarının 12 trilyon  dolarlık kısmı, kadınlar tarafından harcanıyor. Bu da  gelecekte daha fazla harcama çekecek sektörlerde değişim beklenmesine neden oluyor.  ağlık, eğitim ve çocuk gelişimi gibi sektörler ‘parlayan yıldızlar’ arasında  anılırken, kadınların gelirlerindeki artışın,  cinsiyetler arasında eşitlik kavramını da güçlendireceğine inanılıyor.

YÜZDE 70 ÇALIŞIYOR

Çin ve Vietnam gibi ülkelerde çalışan kadınların oranı şimdiden yüzde 70’leri buluyor. Gelişmekte olan ülkelerde kadınların politikada temsil oranı ise yüzde 30’lara kadar ulaşıyor.

Bu haber toplam 2871 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.