1. HABERLER

  2. REHBERLİK

  3. Bu sene ÖSS soruları çok kolay

Bu sene ÖSS soruları çok kolay

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan; "Bu yıl tüm puan türlerinden birden fazla birinci çıkmasını bekliyoruz" dedi. OKS’de de 100’ün üzerinde birinci bekleniyor

A+A-

HÜRRİYET - Pazar günü yapılacak olan ÖSS öncesinde konuşan ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, soruların kolay olduğunu belirterek, "Bu yıl tüm puan türlerinden birden fazla birinci çıkmasını bekliyoruz" dedi. OKS’de de 100’ün üzerinde birinci bekleniyor.

ÖĞRENCİ Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, pazar günü yaklaşık 1.5 milyon öğrencinin ter dökeceği ÖSS öncesinde, adayları rahatlatacak açıklamalarda bulundu. Yarımağan, şunları söyledi: "Adaylarımız rahat olsunlar. Fazla heyecan ve strese gerek yok. Sorularımız geçen seneden farklı ve zor olmayacak. Aslında kolaylık ve zorluk öğrencilere göre değişir ancak ben zor olmayacağını söyleyebilirim. Hatta bu yıl tüm puan türlerinde birden fazla birinci çıkmasını bekliyoruz. Adaylar kontenjan artışı nedeniyle de geçen senelere oranla yüzde 25 daha avantajlılar. Birçok lise son sınıf öğrencisi mezun etmeyeceği için üniversitelerin 4 yıllık bölümlerine girebilmek için gerekli olan 185 puanı geçen aday sayısı az mı olur, çok mu olur? Böyle bir riskimiz de var. Eğer beklenmedik bir düzeyde düşük olursa kontenjanları boş bırakmamak için YÖK’e, ’185 puanı düşürelim veya puan hesaplama da değişiklikler yapalım’ önerisi götüreceğim.

Bu yıl ilk kez her adaya hangi tür soru kitapçığının verileceğini merkezden belirledik. Böylece soru kitapçığı karışıklığı olmayacak. İnsanların sağına soluna bakmasını engelleyemiyorsunuz, bu sene bir de kopyaya önlem için adaylar arasında 1,5 metre standart koyduk. Ayrıca adayları sınav salonlarına cep telefonu ile gelmemeleri konusunda uyarıyorum."

Öte yandan, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yetkilileri, geçtiğimiz pazar günü son kez yapılan OKS için iddialı açıklamalarda bulundu. Sınavın soru ve uygulanışında hiçbir sorun ile karşılaşmadıklarını belirten yetkililer, "Finali iyi yaptık. Bu sene e-okul sistemine geçtiğimiz için diploma notlarında da hata olmayacak. Bu konuda iddialıyız" dediler. Veli ve öğrencilere, "Bu yıl yerleştirme puanlarının düşebileceği" müjdesi veren yetkililer şunları söylediler:

"Öğrencilerimizin cevap kağıtları merkezimize ulaştı. Bundan sonra değerlendirme aşamasına geçilecek. Hiçbir sorun yaşamadığımız için sınav sonuçlarını ilan edilen 11 Temmuz tarihinden önce açıklayabiliriz. 100’ün üzerinde birinci çıkmasını bekliyoruz. Okulların giriş puanı da geçen senelere oranla düşebilir. "

Bu haber toplam 2442 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.