1. HABERLER

  2. SIRADIŞI

  3. Bu Nine Bilgisayar Kullanıyor!

Bu Nine Bilgisayar Kullanıyor!

77 yaşındaki Emine Gezergen, torunlarıyla internet üzerinden görüşebilmek için kursa giderek, bilgisayar kullanmayı öğrendi.

A+A-

Çocukları Almanya, Diyarbakır ve İstanbul'da yaşayan 77 yaşındaki Emine Gezergen, torunlarıyla internet üzerinden görüşebilmek için kursa giderek, bilgisayar kullanmayı öğrendi.

Yalova'da yaşayan ve Diyarbakır'daki kızını ziyarete gelen 77 yaşındaki Emine Gezergen'in bilgisayara olan ilgisi, çevresindekiler tarafından takdirle karşılanıyor. 'Öğrenmenin yaşı yoktur' sözünün ne kadar doğru olduğunu gösteren Emine nine, neşesi ve sıcakkanlılığıyla herkes tarafından seviliyor.

Yaşama olan bağlılığı ve yeniliklere olan düşkünlüğü ile teknolojiyi yakından takip eden Emine nine, torunlarına ayak uydurmak için interneti keşfetti. 3 aylık bir kurs sonunda bilgisayar kullanmayı öğrenen Emine nine, sanal dünyaya adım atarak, internet üzerinden sevdikleriyle hasret gidermenin yolunu buldu.

Bir kızının Almanya'da, bir diğerinin Diyarbakır'da, öbür çocuklarının ise İstanbul'da yaşadığını anlatan Gezergen, çocukları ve torunlarını çok sevdiğini ve onları özlediğini belirtti.

Bir süre önce köylerindeki ilköğretim okulunda açılan bilgisayar kursuna kayıt yaptırdığını ve aldığı eğitim sonrası sertifika almaya hak kazandığını ifade eden Emine nine, 'Karda kışta düşe kalka kursa gittim. Bilgisayar kullanmak çok keyifli. Arkadaşlarıma, komşularıma ve çevremdeki herkese nasıl bilgisayar kullanılacağını gösteriyorum' dedi. Emine Nine şimdi de İngilizce öğrenmek istediğini söyledi.

Yeni Şafak

Bu haber toplam 7627 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.