1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Bu Görüntülere Tepki Yağıyor

Bu Görüntülere Tepki Yağıyor

Adana'da kardeş olduğu sanılan 2 küçük çocuğun, "cep telefonu" kamerası ile çekilen bira içme görüntüleri izleyenleri dehşete düşürdü.

A+A-

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Muharrem Balcı, isimlerinin Yiğit (3) ve Burak (7) olduğu anlaşılan çıcuklar için devletin tedbir almasını istedi. Psikolog Özlem Kandemir de ailenin çocuğu istismar ettiğini ve savcılığın suç duyurusunda bulunması gerektiğini ifade etti.

Video paylaşım sitesine konulan görüntüde kutu birayı yudumlarken görülen çocukların ailelerine tepki yağıyor. Olay, çocukların anne ve babası olduğu sanılan çiftin yanında gerçekleşiyor. Çocuklar kutu birayı yudumlarken görüntüyü çeken kişi, küçük çocuğa seslenip, "İç bakalım, nasıl tatlı mı?" diyor, ardından küfrediyor. Çocuk, ağabeyindeki içeceğin daha fazla olmasına tepki gösterince anne, kutudaki birayı ikisi arasında pay ediyor. Görüntülerin şoke edici olduğunu söyleyenTürkiyeYeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Muharrem Balcı, Anayasa'nın, "Devlet, her türlü istismara ve şiddete karşı çocukları koruyucu tedbirler alır." hükmünü hatırlattı. Balcı, "Devletin bu maddedeki vazifesini yapması zaruri. Zira alkol düşkünlüğüne kapı aralayacak böyle bir durumun gerekirse devlet eliyle sona erdirilmesi ve ailesi yanında manevi ve maddi şahsiyeti korunamayan bu çocukların devlet tedbirine ihtiyacı olduğu açıktır." dedi.

Psikolog Özlem Kandemir de çocukların biraya alışkınmış gibi tepkiler verdiklerini ve muhtemelen daha önce de içtiklerini vurguladı. Sosyal Hizmetler'in harekete geçmesi gerektiğini belirten Kandemir, çocukların ailenin elinden alınabileceğini vurguladı. Babanın kişilik bozukluğu ve alkol bağımlısı olma ihtimalinin yüksek olduğuna işaret eden Kandemir, çocukların ergenlik döneminde alkol ve madde bağımlılığına alışmalarını bu yaşananlar sebebiyle çok kolay olabileceğini kaydetti.

HASRET GÜLER / ZAMAN


Hürriyet Video'larını izlemek için Flash 7 veya daha yüksek eklenti yüklenmeniz gerekmektedir. Yüklemek için tıklayınız!!!
Bu haber toplam 3048 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.