1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Bir okulda 7 öğrencinin IQ'sunun 160 olduğu saptandı

Bir okulda 7 öğrencinin IQ'sunun 160 olduğu saptandı

İngiltere'de zekâ testi taraması sırasında King's School adlı okulda öğrenim gören, yaşları 12-16 arasında 7 öğrencinin IQ'sunun 160 olduğu saptandı

A+A-

İngiltere'nin Lincolnshire kentindeki bir okulda eğitim gören öğrencilere uygulanan zekâ testi, ortaya inanılması güç bir sonuç çıkardı. Üstün yetenekli kişileri destekleyen Mensa adlı dernek tarafından yapılan testlerde, King's School adlı okulda okuyan öğrencilerden yedisinin tıpkı ünlü bilim insanı Albert Einstein gibi 160 IQ seviyesine sahip olduğu belirlendi. Teste katılan bir öğrenci ise 161 puanla Einstein'ın IQ'sunu yakaladı. Ortaokul ve lise sınıflarında okuyan ve yaşları 12 ile 16 arasında değişen süper zekâlı öğrencilerin tümünün erkek olduğu bildirildi. Okulun idarecilerinden Ruth Crook, "Süper zekâlı öğrencilerin eğitildiği özel bir okul olmamamıza rağmen, bu sonuçları elde etmiş olmamız mutluluk verici.

İngiltere'de yaşayan insanların ortalama IQ seviyesi 100. Tarihteki en önemli bilim insanlarından Isaac Newton da 1660'ta bu okuldan mezun olmuştu" dedi.

'TEST KÖTÜ GEÇMİŞTİ'

161 puanla okulun en zeki öğrencisi seçilen 16 yaşındaki Edward Roberts, basına yaptığı açıklamada, "Öğretmenlerim bana sonucu açıkladığında kulaklarıma inanamadım. Hemen aileme haber verdim. Büyük sevinç yaşadık. Hedefim müzik veya tıp eğitimi almak" dedi. 160 IQ'lu öğrencilerden Will Cleasby ise, testin kötü geçtiğini düşündüğünü ve sonuçları aldığında büyük şok yaşadığını söyledi. Cleasby, gelecekte Einstein kadar ünlü bir bilim insanı olmak istediğini de sözlerine ekledi. Dünyanın en zengin adamlarından Bill Gates, ünlü yazar Stephen Hawking ve sinemanın dâhi çocuğu olarak bilinen Quentin Tarantino da 160 IQ seviyesine sahip.

Sabah
 

Bu haber toplam 3967 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.