1. HABERLER

  2. 3. SAYFA

  3. Bir Aile İçi Tecavüz Vakası'da Zonguldak'tan

Bir Aile İçi Tecavüz Vakası'da Zonguldak'tan

Zonguldak'ta, babası ve amcalarının tecavüzüne uğradıktan sonra hamile kaldığı iddia edilen 16 yaşındaki kız, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce koruma altına alındı.

A+A-

İddiaya göre, H.P, uzun süre adet görmeyince durumu annesi M.P'ye anlattı. Anne H.P'yi diğer kızı ile birlikte hastaneye gönderdi. Yapılan tetkiklerde genç kızın 24 haftalık hamile olduğu belirlendi.

Doktorların durumu polise bildirmesi üzerine avukat H.G'nin de katıldığı psikolog gözetiminde ifadesi alınan H.P, 15 Nisan 2009'da, çalıştığı maden ocağındaki göçükte ölen babası M.P'nin, ilköğretim okulu 6. sınıfta okuduğu sıralarda kendisine tecavüz etmeye başladığını ve bunu zaman zaman sürdürdüğünü iddia etti.

Genç kız, daha sonra aynı mahallede oturan amcası M.P'nin ve köyde ikamet eden diğer amcası İ.P'nin de tecavüzüne uğradığını öne sürdü. İfade üzerine polisler, 3 çocuk babası M.P. ile 2 çocuk babası İ.P'yi gözaltına aldı. Cumhuriyet Savcılığında ifadeleri alınan ve suçlamaları kabul etmeyen M.P. ve İ.P, sevk edildikleri mahkemece tutuklandı. Anne M.P. ise ifadesinde, eşine olayı duyduktan sonra ''sen böyle bir haltı yedin mi'' diye sorduğunu, ancak kabul etmediğini ve kendisine sert tepki gösterdiğini söyledi.

Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce koruma altına alınan ve Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı tarafından ''ruh sağlığı bozulmuştur'' şeklinde rapor verilen H.P'nin, bir yurda yerleştirildiği öğrenildi.

Babasının öldüğü tarihte hamile olmadığı belirlenen H.P'nin bebeğinin babasının kim olduğu, doğumundan sonra yapılacak DNA testi ile belirlenecek.

AA

Bu haber toplam 12585 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum