1. HABERLER

  2. KONGRE-SEMİNER

  3. BENJAMİN KİLBORNE KONFERANSI

BENJAMİN KİLBORNE KONFERANSI

BENJAMİN KİLBORNE KONFERANSI "Travma ve Bilge Bebek" 20 Mart Perşembe Günü Saat 20:00 de gerçekleşecek. Konferans ruh sağlığı alanında çalışan herkese açıktır.

A+A-

BENJAMİN KİLBORNE KONFERANSI "Travma ve Bilge Bebek" 20 Mart Perşembe Günü Saat 20:00 de gerçekleşecek. Konferans ruh sağlığı alanında çalışan herkese açıktır. Konuyla ilgili Aktüel Psikolojiye yazılı bilgi veren Psikanaliz ve Psikanalitik Psikoterapiler Derneği  Yönetim Kurulu Başkanı: Bella Habip konferansın içeriği ve katılım koşulları konusunda aşağıdaki açıklamaları yaptı:

Ferenczi pek çok makalesinde kendi yarattığı bilge bebek kavramına başvurmuştur. Bilge bebeğin bilgeliği erişkinlerin emniyette olmasını sağlarken, anlayışı da dünyayı anlaşılır hale getirir. Kavrayamadığı bir dünyada yapayalnız olan, kendisine ulaşmayı beceremeyen ya da buna zahmet etmeyen erişkinlerle çevrili olan, çaresizliğinden dolayı aşağılanan ve çocukluğundan utanan bebeğin içinde bulunduğu gerçek duruma karşı bir savunmadır bu. Benjamin Kilborne, Ferenczi’nin işaret ettiği bu savunmayı travma ile ilişkisi içinde ele alacaktır.

Benjamin Kilborne, Uluslararası Psikanaliz Derneği (IPA) üyesi eğitim analistidir.

Sorbonne Üniversitesi Antropoloji Bölümü ve L.A. Southern California Psychoanalytic Institute Klinik Psikanaliz Bölümü’nden olmak üzere iki doktora sahibidir. R. Barthes ve

G. Devereux'nün öğrencisidir. Paris Nanterre Üniversitesi ve Ecole Pratique des Hautes Etudes'de ve UCLA Üniversitesi’nde antropoloji, tarih ve sosyal bilimler felsefesi dersleri vermiştir. Birçok dile çevrilmiş yüz civarında makalesi ve üç kitabı vardır: Freud'un yapıtlarındaki rüyalardan yola çıkarak yapılmış karşılaştırmalı rüya yorumu çalışmasının ilk örneği olan İnterprétations du rêve au Maroc, (Claix, 1978); kültürel savunmalar üzerine La culture et la Nature Humaine: Les écrits de Melford Spiro (PUF) ve klinik vakalarla edebi eserlerin antropolojik bakış açılarıyla tartışılmasını birleştiren yeni bir yaklaşımı temsil eden Disappearing Persons: Shame and Appearance (SUNY Press, 2002).

Katılım: Konferans ruh sağlığı alanında çalışan herkese açıktır. Dil: İngilizce olup, paralel çeviri yapılacaktır. Ücret:  PPPD üyeleri: 30 YTL PPPD üyesi olmayanlar : 35 YTL Öğrenci /asistan: 25YTL. Ödeme girişte yapılacaktır, [email protected] veya [email protected] adresine mesaj göndererek yerinizi ayırtabilirsiniz.

Yer: PPPD Merkezi, Erol Dernek Sokak Hanif Han No: 11/5

(Yeni Melek Gösteri Merkezi yanı) Beyoğlu İstanbul

www.pppdernegi.org    Bilgi icin tel: (212) 296 60 70 (12.00-20.00 arası)

 

PPPD MERKEZİ

Erol Dernek Sokak Hanif Han No: 11/5

(Yeni Melek Gösteri Merkezi yanı) Beyoğlu İstanbul

Bu haber toplam 5125 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.