1. HABERLER

  2. AİLE SAĞLIĞI

  3. Bebeklerin Kordon Bağına Dikkat

Bebeklerin Kordon Bağına Dikkat

Yeni doğan bebeklerde göbek bağına (kordon) dikkat edilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, göbek bağının enfeksiyon kapmadan hızla bir şekilde düşmesi için sürekli kuru tutulmasını tavsiye ediyor.

A+A-

Özel Bahar Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Turgay Baz, anne karnındaki bebeğin göbek bağı sayesinde gerekli oksijeni ve besinleri aldığını söyledi. Bebeğin dünyaya gelmesiyle birlikte işlevini yitiren göbek bağının, bu dönemde de hayati önem taşıdığını vurgulayan Uz. Dr. Turgay Baz, gerekli pansuman ve temizlik işlemlerinin iyi yapılmaması durumunda enfeksiyon kapabileceğini kaydetti. Göbeğin temiz ve kuru tutulmasının çok önemli olduğunu belirten Dr. Baz, normal şartlarda göbek bağının sarı renkten kahverengi bir görünüme dönüştüğünü ve bir hafta ile 10 günlük sürede düştüğünü ifade etti.

Dr. Baz, göbek bağının bakımı konusunda şu bilgileri verdi: "Göbek bağının temiz ve kuru tutulması çok mühim. Günde bir kez batikon ya da alkolle pansuman yapılmalıdır. Göbeğin kuruması için hava ile temas etmesi gerekir. Pansumandan sonra gazlı ya da pamuklu bezle göbeği kapatmamak lazım. Göbek ıslak kalacağı için kuruyup düşme süresi uzar. Ayrıca, göbek bağının düşmesi süresince banyo yaptırılmaması uygun olur. Aksi halde göbek enfeksiyon kapabilir. Göbek bağı en fazla 10 gün içinde kendi kendine düşecektir. Göbekten kopma sırasında az miktarda kanama da olabilir. Ama kanama uzarsa doktorunuza gitmelisiniz. Göbekte kötü koku, akıntı, gri -siyaha yakın renk görünüm olursa, göbek bağı parlaklığını kaybederse göbekte enfeksiyon riski vardır. Ayrıca, göbek bağının düşmenin gecikmesi durumlarında da mutlaka doktorunuza başvurmalısınız.''

Bu haber toplam 3442 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.