1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Başbakan Erdoğan'ın Denizli Konuşması

Başbakan Erdoğan'ın Denizli Konuşması

Başbakan Erdoğan, Kırklareli'nin ardından Denizli'ye geldi. Erdoğan, Denizli mitinginde mahşeri kalabalığa hitap ediyor...

A+A-

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

-30 Mart'ın adresi belli oldu. 2009'da, 2011'de 2012'de yine geldim. 5 Yıl içinde Denizli'ye 7. ziyaretimi yapıyorum. 

-Bugün Denizli bambaşka,  Denizli kabına sığmıyor. Denizli partisine ve liderine sahip çıkıyor. 
-Sizler çok çalıştınız, ihracat yaptınız, Denizli'yi Türkiye'yi büyüttünüz. Denizli'nin bizim kalbimizde yeriniz başkadır. Bize destek verdiniz bize istikamet verdiniz, bize hayır dualar ettiniz. 

TÜRKİYE'NİN TEK SIKINTISI VAR MUHALEFET

--Meyve veren ağaç taşlanır. İş yaptığmıız hizmet ürettiğmiz için taşlanıyoruz. 
-Türkiye'nin tek sıkıntısı Türkiye'de muhalefet yok. Biz muhalefetsiz hizmet yapıyoruz. İçerde barışı kardeşliği savunmaya devam edeceğiz. Kim ne derse desin bizim hedefimizde 2023 hedefi var. 
17 Aralık'ta bir komplo kurdular. Ama ellerine yüzlerine bulaştırdılar. Dünyada hiçbir darbeci bunlar gibi aciz ve gülünç duruma düşmemiştir.

17 ARALIK'TA CHP İLE DARBE YAPACAKLARDI

17 Aralık darbesi CHP'nin desteği ile yapılacaktı. CHP sokakları harekete geçirecek, kargaşa çıkaracaktı.  Ama bir Anayasa Mahkemesi'ne başvurusu yapamadılar.  Elleri ayaklarına dolaştı. Ey Rabbim sen ne büyüksün. 

-Anayasa Mahkemesi'ne bile başvuramayanlar bu ülkeyi nasıl yönetecek.

OY SANDIĞINI BULAMAYAN ÜLKEYİ NASIL YÖNECECEK

-Bunların genel müdürü kasetle geldi, kasetle de gidecek. Bu genel müdür İstanbul'a aday olmuştu. Kağıthane'ye kaydını yaptırmıştı ama 'ben kağıttepe'de oturuyorum' dedi. Kasetle gelen, oy verceği sandığı bulamayan, oyu da kullanamayan bu insan ülkeyi yönetebilir mi?

-Yolsuzluk yapan başbakan olmaz diyor, doğru söylüyor. O yüzden başbakan olamıyor, Çünkü bunun hayatı palavralarla dolu, bunda dürüstlük yok, Rahşan affı çıkmasaydı o da içerdeydi. 

-Ben İstanbul'da görevi CHP'den aldım. İSKİ'nin başında CHP'li bir Genel Müdür. İski çöktü,  İstanbul çöp yığınları içindeydi.  Nihat kardeşimin de Denizli'yi aldığı gibi idi. Şimidi ise Denizli bambaşka noktada. 

-Denizli'nin büyükşehir olmasına da karşı çıktılar. Bunları kovamınız lazım. Eskiden bunlara teneke çalarlardı.  Seçimlerde bunu bekliyorum. 

-Denizli 1 Nisan'dan itibaren Osman Zolan kardeşim ile birlikte çok daha başka olacak.

CEBRAİL PARTİ KURSA DESTEKLEMEM DEMİŞTİ

-17 Aralık komplosonun arkasında Pensilvanya var. Bunlar Hz. Peygamberimizi gökten indirip kamyonete bindiriyor. 

-Bizim inancımızda bir müslüman bir müslümana değil herhangi bir insana dahi beddua etmez.
-Rahmetli Savaş Ay onunla bir ropörtaj yapmıştı. O ropörtajda "Cebrail Türkiye'de parti kursa desteklemem" demişti. Böyle bir kibir sahibi. Bunlarda fitne var,  fesat var. Bunlarda her şey var. 
-Evinize ablalar gelebilir, Onlara biz halimizden memnunuz deyin. 

-Bizler çocuklarımız çok ızdırap çekti.  Çocuklarımız okullara devlet dairlerine başörtüsü ile giremiyordu. 

-Ülkemiz vagondu şimdi, şimdi lokomotif oldu buna mı karşısınız.  Bu ülkede her şeye bu iktidar sayesinde ulaştınız. Eğer kendinize güveniyorsanız gelin partinizi kurun" deyin.
-Bir de MHP var. Kenarda köşede duruyor. Geçmişte Pensilvanya'ya veryansın ederken bugün ona umut bağlamış durumda.  

-Denizli'nin bir sözü var. Düzgün kurulan tezgah düzgün kumaş tokur. Bunlar tezgahı düzgün kuramadı. Bu üç kafadarı komedi filmi izler gibi izleyecek yolumuza devam edeceğiz. 

SÜLÜK BİLE BUNLARDAN HAYIRLIDIR

-Ben de babayım. 4 evladım var. Ben diyorum ki bunların dersanelerinden çocuklarınızı çekin alın. Okullarına gidiyorsa ordan alın. Devletin okulları sizlere yeter. Bunlar sülük gibi emdiler. Sülük bunlardan faziletlidir. Sülük kirli kanı emer. Bunlar temiz kanı emiyor. Bunlar beddua seansları düzenliyorlar benimle eşim çocuklarımla iktidarımla ilgili. 

-Bu oyunu hep beraber bozacağız. Gençler, hanım kardeşlerim beraber bozacağız. Bunların hazırladığı tezgah kendilerine dönecek.

-Benim telefonumun dinlenmesi yasaktır. Beni de, Cumhurbaşkanını da, ailemi de dinlediler. Onlar da yasak diye birşey yok. Şimdi yakalandılar. İnlerine gideceğiz. Zaman alacak alacak ama 30 martta alacağımız oylarla birlikte çok daha farklı bir dönem başlayacak. 

-Enerji bakanımız kimlerle görüşür. Rusya, İran, Irak'la görüşür.  Son derece stratejik konular bunlar, tahkim davaları ile ilgili konuşmalar yaptı. Bunu dinliyorlar. 

-Nihat Zeybekçi kardeşim Ekonomi Bakanı, herkesle konuşacak.  Paralel ne aldı ne verdi diyecek. Onlar hemen montajı yapar hemen damgayı vurur. 

-İşadamlarını dinlemeye aldılar. Dinleme ile tehdit ettiler. İstanbul'a havaalanı yapıyoruz. Onları dinleyip kumpas kurdular. Yavuz Sultan Köprüsü yaptırıyoruz. Kuleler 250 metreye geliyor.
-Kanal İstanbul'un ihalesini yapmadık onun önünü kesmeye kalktılar. 

-Marmary'ın önünü kesmek için yapmadıkları kalmadı. 4 yıl geciktirdiler. 

10 Yıl önce Şırnak'ta Iğdır'da havaalanı yapılacak dense inanırmıydınız. Bunları yaptık bitirdik. Hakkari'de de havaalanını yapıyoruz. teröristler engelliyor ama onu da bitireceğiz. 

-Bu ülke 3 tane beceriksizin darbe girişiminden etkilenmez. Osmanlı ve Cumhuriyet dahil milli gelirimiz 230 milyar dolardı. Biz 12 senede onun üzerine 570 milyar dolar dolar ilave ettik. 

-Geldiğimizde yüz liranın 79 lirası borçtu, şimdi yüz liranın 30 lirası borç. Devletin borçlanma faizi yüzde 63 idi. bu gün ise tek haneli rakama düştü. Bu rakam da Denizlili kardeşimin cebinde kalıyor. 
-Önümüze 42 milyar dolar görev zararı önümüze geldi. Memurdan ve işçiden 13.5 katrilyon kesinti yapmışlar, koltuğa oturur oturmaz onu ödedim. Konut edindirme yardımı adı altında borç yapılmış, onu da biz ödedik. 

-Bu MHP; DSP,  gittiler IMF'ten borç aldılar. Bize 23.5 milyar dolar borç bıraktılar. 2013 14 Mayıs'ta onu da bitirdik.  

-Merkez Bankası'nın 27.5 milyar dolar parası vardı. Dünkü rakamı söylüyorum. 124 milyar dolar kasasındaki para. 

-Ocak ayında tüm zamanların ihracatını yaparak rekor kırmıştık. Şubat ayında da ihracatımız aynı performansla devam ediyor.

-2002 yılında 96 bin otomobil satılırken, 2013 sonunda 600 binin üzerinde tüm zamanların rekorunu kıran otomobil satışı gerçekleşti. 

Denizli'de şehir hastanesi projesi tamam. Bunun içinde büyük bir kompleks inşa edeceğiz. 
-Şimdi bir laf çıkardılar. Burdaki şehir hastanesini Manisa'ya kuracakmışız. Manisa'daki hastanenin temeli atıldı.  Biz hem Manisa'ya hem Denizli'ye şehir hastanesini yapıyoruz. Denizlispor'a 40 bin kapasiteli bir stadyum yapıyoruz. Denizli'ye hızlı tren inşallah geliyor. Antalya Denizli hızlı tren projesinin çalışmalarına başladık. 

-Paralel yapının gazeteleri başlık koymuş. Çocuklar tablet bilgisayarı istemiyor" Yalan olur da bu kadar olur. 

-Önümüzde 675 bin bilgisayarın dağıtımı var. Ondan sonra da 10 milyon tabletin ihalesi var. 
-Biz karanlığı aydınlığa çevirecek gençler yetişmesini istiyorum. Başı açığı başı kapalısı ile birlik ve bareber oldular. Türkiye'yi aydınlığa kavuşturuyorlar Ben bunu seviyorum. 

Kaynak: Haber7

Bu haber toplam 3879 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.