1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Banka müdiresinden ‘mobbing’ davası

Banka müdiresinden ‘mobbing’ davası

Bir banka şubesinde müdire olan kadın çalışan bankası aleyhinde “mobbing” (işyerinde psikolojik şiddet) davası açtı. Şikâyetçi kadın banka yönetiminin kendisini emekliliğe zorladığını öne sürdü

A+A-

Bir İngiliz bankasının Ankara’daki bir şubesinde görev yapan müdire, emekliliğe zorlandığını ve primlerini alamadığını öne sürerek bankası aleyhinde “mobbing” (işyerinde psikolojik şiddet) davası açtı. Konu, bankanın İngiltere’deki genel merkezine de intikal ettirildi.

Edinilen bilgiye göre, bankanın Ankara’daki şubelerinden birisinde şube müdürü sıfatıyla görev yapan kadın çalışan, banka yönetiminin kendisini emekliliğe zorladığını öne sürerek mahkemeye başvurdu. Mobbing şikâyeti nedeniyle Ankara 19. İş Mahkemesi’nde görülen davada, 6 yıldır görev yapan bankacı, emekliliğe zorlanmasının yanı sıra performans notlarının bilerek düşük tutulduğunu, tüm şubeye prim dağıtılırken kendisine dağıtılmadığını, alamadığı ödemeler nedeniyle 4 maaş (30 bin lira) zararı olduğunu iddia etti.

İngiltere’ye yansıdı

Bunun üzerine mahkeme, İstanbul’daki Türkiye temsilciliğinin yanı sıra bankanın İngiltere’deki genel merkezine de yazı yazarak bağlantıya geçti. Konuyla ilgili bilgilendirilen bankanın İngiltere’deki yetkililerinin ise “Türkiye’deki temsilciliğin kendi tüzel kişiliği var” diyerek herhangi bir görüş bildirmediği ve mahkeme sürecine dahil olmak istemediği öğrenildi.

Bundan sonraki süreçte tarafları dinleyecek olan mahkeme, kadın müdirenin uğradığını belirttiği zararlarının tazmin edilmesini bankadan isteyebileceği gibi, görevi iade konusunda da hüküm verebilecek. Davada şikâyetçi tarafı Türkiye’de mobbing ile ilgili ilk davayı kazanan Avukat Ayşe Altıparmak temsil ediyor.

Bu haber toplam 4871 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.